Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, Gurme Evi´ni ziyaret etti

Vali Yazıcı, Gurme Evi´ni ziyaret etti

Edremit ilçesinde kurulan Nar Kadın Kooperatifi Vali Ersin Yazıcı´yı ağırladı.

Edremit ilçesinde kurulan Nar Kadın Kooperatifi Vali Ersin Yazıcı´yı ağırladı.
Edremit ilçesinde bir dizi ziyarette bulunan Vali Ersin Yazıcı, Nar Kadın Kooperatifi´ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Nar Kadın Kooperatifi tarafından işletilen Gurme Evi´ni ziyaret eden Vali Yazıcı, bu tarz kooperatiflerin özellikle bölge turizmi ve kadın istihdamı sağlaması ile önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.
Vali Ersin Yazıcı, Edremit ve Balıkesir ekonomisine canlılık kazandırmak ve kadınların emeklerini değerlendirmek amacıyla birlikte hareket etmenin yararına inanan üyelerin ortak paydada buluştuklarını söyledi.
Kadınların bir araya gelerek kooperatif kurmasının önemli olduğunun altını çizen Vali Yazıcı, ?Bu kooperatifi oluşturan başkan ve üyelerini kutluyorum. Bizlere düşen de onlara destek olmak. Bu kooperatif kadın girişimciliğinin en güzel örneğini de teşkil edecektir. Kadın isterse başaramayacağı hiçbir şey yok. İstihdam projelerini artırmak için hepimiz çalışıyoruz. Kadınların yaşamın her aşamasında etkin rol alması, engellerle karşılaşmadan hem sosyal hem de ekonomik olarak güçlü olması, toplumun güçlü olması demektir. İstihdam alanında kadın, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsunu olarak da kabul edilmektedir. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor." dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı