Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, Hayvancılık Tarımsal Üretimin Amiral Gemisidir

Vali Yazıcı, Hayvancılık Tarımsal Üretimin Amiral Gemisidir

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Manyas Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde "Hayvan Sağlığı Kliniği"nin açılış törenine katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Manyas Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde "Hayvan Sağlığı Kliniği"nin açılış törenine katıldı.
GMKA desteğiyle Manyas Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ile Elektrik Teknolojisi bölümlerine alınan deney setlerinin teslimi ve Hayvan Sağlığı Kliniği açılışı Vali Ersin Yazıcı tarafından yapıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nca "Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında Manyas Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nce hayata geçirilen "Hayvan Sağlığı Kliniği"ne verdiği destekler sonucunda mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve bölgemizde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücü ihtiyacına katkı sağlayacak.
Vali Yazıcı programda yaptığı konuşmada, teknik ve mesleki liselerin önemine işaret ederek, bu liselerin iş kollarında ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.
Hayvancılığın tarımsal üretimin amiral gemisi olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Hayvan sağlığı uygulamalarının yeni yöntem ve tekniklerini uygulayarak öğrenecek öğrencilerimizin hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği alanında yetkin ara eleman olarak yetiştirilmeleri hedeflenmektedir. Hayvancılık üretilen tarımsal katma değerin lokomotifidir. Verimli ve kazançlı bir hayvancılığın yapılabilmesi, bilimsel metotlara dayalı olarak hayvan yetiştirme, besleme ve sağlık hizmetlerinin sağlanmasına bağlıdır. Okulda bulunan teorik ve uygulama eğitimini alan öğrenciler, veteriner kliniklerinde, hayvan çiftliklerde ve tarım il-ilçe müdürlüklerin beceri eğitim imkânı buluyor. Okulda bulunan hayvanları yakından inceleyen öğrenciler bu sayede pratiklerini de geliştiriyor." diye konuştu.
Açılış törenine Vali Ersin Yazıcı, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Kurum Amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli