Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı, istihdam sorununun el ele vererek çözülebileceğini işaret etti

Vali Yazıcı, istihdam sorununun el ele vererek çözülebileceğini işaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile birlikte Millî İstihdam Seferberliği kapsamında Bandırma ve Gönen´de faaliyet gösteren bir kısım fabrikaları ziyaret e

Vali Yazıcı, beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanımızın başlattığı Çalışma Hayatında Millî İstihdam Seferberliği kapsamında Bandırma Organize Sanayi ve Gönen Deri İhtisas ve Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Adin Oto Donanım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Arıtaş-Worthington Basınçlı Kaplar Sanayi, AEP Anadolu Etap Penkon Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Gönenli Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Limitet Şirketini ziyaret etti.
Yatırım yapan iş adamlarına mutlaka sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı, "İlimize daha çok yatırım yapılması için Valilik olarak elimizden gelen gayreti gösterecek ve gereken desteği vereceğiz." dedi.
Özel sektörü Millî İstihdam Seferberliğine katkıda bulunmaya davet eden Yazıcı, ?Balıkesir olarak, beraber olarak bu işi inşallah en iyi şekilde başaracağımıza inanıyorum. İş adamlarımızın da destekleri ile katkıları ile alacakları her artı işçi ile burada bir nebze olsun hem ülkemizin gelişmesine, büyümesine, ekonomimizin ilerlemesine katkı sağlayacağız. Ülke ekonomisini güçlendirmek ve üreten ülke olmak için istihdamın artırılması noktasında işverenler ile kurumlarımızın üzerine düşenleri paylaşarak ortak yol haritası belirlemek için sahadayız. Devletimizin sağladığı bu desteklemeler sayesinde iş insanlarımız daha fazla istihdam sağlayacak, vatandaşlarımız iş sahibi olacak. Hem ilimizdeki işsizliğe, oradaki insanlara iş ve aş verme mutluluğuna kavuşacağız hem de kendi ekonomik girdimize katkı sağlayacağız. Seferberliğin dalga dalga tüm Balıkesir´e yayılacağına inanıyorum." diye konuştu.
Ziyaretlerde fabrikaları gezerek üretimleri, istihdamları, ihracatları ve üretim koşulları ile ilgili yönetici ve çalışanlardan bilgiler alan Vali Yazıcı, ilimizin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan işletme sahiplerine teşekkür ederek her zaman sanayicilerimizin yanlarında olacaklarını dile getirdi.
Balıkesir´de hizmet veren tüm işletme ve fabrikaları zaman zaman ziyaret ederek gerekli desteği verdiklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Amacımız, işsiz olan kardeşlerimizin birer iş sahibi olmaları, meslek edinmeleri ve dolayısıyla elde edecekleri gelirle aile bütçelerine destek olmalarını sağlamaktır. Buralara yapılacak yatırımlar sayesinde insanlarımız işsiz kalmayacaktır. Bu nedenle tüm iş adamlarına bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin Balıkesir´e yatırım yapın, Balıkesir olarak sizlere her türlü desteği sağlayalım.? dedi.
İş adamları ve işverenler de, üzerlerine düşen taahhüttü yerine getireceklerini ve istihdama her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli