Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı, Japonya´nın İstanbul Başkonsolosu´nu ağırladı

Vali Yazıcı, Japonya´nın İstanbul Başkonsolosu´nu ağırladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Japonya´nın İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki´yi makamında ağırladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Japonya´nın İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki´yi makamında ağırladı.
Japonya´nın İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki, Vali Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki köklü ilişkilere vurgu yapıldı.
Balıkesir´de bulunmaktan ve dostça karşılamadan dolayı mutluluk duyduğunu belirten İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine daha da katkı yapmak arzusu içinde olduklarını ifade etti.
Balıkesir temasları kapsamında Vali Ersin Yazıcı´ya bir ziyaret gerçekleştiren Hisao Nishimaki, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
20 yıl önce de İstanbul´da görev yaptığını dile getiren Nishimaki, Türkiye´nin çok değişmiş olduğunu vurguladı.
Balıkesir´e ilk kez geldiğini söyleyen Nishimaki, bu kentte kendisini "memleketinde" hissettiğini, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´nde eğitim aldığını anlattı.
Başkonsolos Nishimaki´yi Balıkesir´de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkonsolos Nishimaki´nin güzel bir Türkçeyle konuştuğu için mutlu olduğunu ifade Vali Yazıcı ise, Türkiye ve Japonya´nın iki dost ülke olduğunu kaydetti.
"Şimdi Balıkesir Zamanı" diyerek Balıkesir hakkında konuğuna bilgi veren Vali Yazıcı, tarih, kültür, tarım ve turizm kenti Balıkesir´e Japon turist gelmesi için Başkonsolos Nishimaki´den destek istedi.
Görüşmenin ardından Başkonsolos Nishimaki ve beraberindekiler Balıkesir programlarına devam etmek üzere Valilik´ten ayrıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli