Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı, KOSGEB Toplantısında konuştu

Vali Yazıcı, KOSGEB Toplantısında konuştu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, 2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği programı kapsamında bir toplantı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, 2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği programı kapsamında bir toplantı düzenlendi.
Valilik Mustafa Necatibey Toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı´nın yanı sıra Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, KOBİ Proje Destekleri Analiz Müdürü Hatice Keskin, Balıkesir KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı (BESOB) Fehmi Erdem, oda ve banka temsilcileri ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
KOSGEB´de KOBİ Proje Destekleri Analiz Müdürü Hatice Keskin programda yaptıkları açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "28 Nisan 2017 tarihinde tamamlanması öngörülen program kapsamında, 30 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde; 421.335 işletme başvuru sürecini başlatmıştır. 119.306 işletme onayları tamamlanmış bankadan kullanım beklemektedir. 89.651 işletme kredi kullanmış durumdadır. Balıkesir´de ise 8846 işletme kredi almaya hak kazanmıştır. Başkanlığımız, kredi sürecini daha kısa sürede gerçekleştirmek ve daha çok KOBİ´ye ulaşmak amacıyla krediye ulaşma süreçlerini güncelleyerek basitleştirmiştir. Bu çerçevede KOSGEB Müdürlüğünce verilen onay sonrası herhangi bir yazıya gerek kalmadan banka tarafından kredi kullandırılabilecektir.? dedi.
Vali Ersin Yazıcı ise, KOBİ´lerin, rekabet güçlerinin arttırılması, ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlamalarının önündeki finansman sorunlarının çözülmesi kapsamında KOSGEB´in 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programına ilişkin açıklamalarda bulundu.
KOSGEB´in 50 bin liralık faizsiz desteğinin KOBİ´lere sunulduğunu belirten Vali Yazıcı, böylece bu projeden yararlanma hakkı kazanan işletmelerin önünün kısa zamanda açılacağını söyledi.
Bu ülkeye hizmet etmenin büyük bir şeref olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Bu uğurda kaybedebilecek ne bir saniyemiz ne de boşa harcayacak en ufak bir enerjimiz var. Bütün gayretimiz yarının Türkiye´sinin bugünden çok ama çok daha güçlü olmasıdır. Türkiye´nin ilerleyişini durdurmak için el birliğiyle ülkemizi bu yoldan alıkoymak için çalışan tüm şer odaklarına inat bu ülkeyi daha da ileri götürmek için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli