Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, Marmara´da kitap dağıtım törenine katıldı

Vali Yazıcı, Marmara´da kitap dağıtım törenine katıldı

Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Balıkesir Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen BENGİ Projesi büyüyerek devam ediyor.

BENGİ Projesi kapsamında Marmara Kaymakamlığı tarafından yürütülen kitap toplama kampanyasına kitap konusunda duyarlı olan vatandaşlar ve firmalardan büyük destek geldi. Hedeflere ulaşılan kampanyada maddi desteklerle temin edilen kitapların dağıtım törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´da katıldı.
Marmara Ortaokulu bahçesinde düzenlenen kitap dağıtım töreninde, kitapların alınmasında katkısı olan hayırsever işadamlarına Vali Ersin Yazıcı, Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.
Törende bir konuşma yapan Vali Yazıcı, ´´Hazırlanan program çerçevesinde öğrencilerimiz, birçok farklı kitaplarla ilk defa tanışma ve buluşma imkânıyla yeni bilgi birikimlerine sahip olacaklardır. Öğrencilerin normal eğitimleriyle birlikte bu tür proje ve çalışmalarla öğrencilerde kitap okuma becerilerinin kazandırılması ise ilave bir kazanım olacaktır. Günümüzde toplum olarak yeniden kitaplarla baş başa olmak ve yeniden kitaplarla tanışmak için bu uygulamaya hepimiz destek vererek öğrencilerimizle birlikte anne ve babalar ile ailedeki diğer bireylerin de mutlaka bu becerilerin kazanmalarını sağlamamız gerekir.´´ diye konuştu.
BENGİ Projesi ile eğitim alanında birçok başarılı projenin hayata geçirildiğini söyleyen Vali Yazıcı, bu projelerde buluşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaya başladıklarını açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false