Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, Meslek Lisesi´nde açılış törenine katıldı

Vali Yazıcı, Meslek Lisesi´nde açılış törenine katıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde "Ev Tipi Yoğurt Üretim Tesisi" ile "Doğal Oyuncak Yapımı Atölyeleri"nin açılış törenine katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde "Ev Tipi Yoğurt Üretim Tesisi" ile "Doğal Oyuncak Yapımı Atölyeleri"nin açılış törenine katıldı.
Balıkesir´de meslek lisesi öğrencileri gıda laboratuvarında ürettiği yoğurt ve süt ürünlerini satışa çıkardı. Ürünler, doğal ve katkısız olmasının yanı sıra kalite ve güvenirliğiyle yoğun talep görmesi bekleniyor.
Balıkesir Altıeylül ilçesindeki Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hayvansal ve doğal ürünler üretiyor.
Gıda laboratuvarında tamamen doğal ve katkısız yapılan bu ürünler, destek bekliyor.
Doğal oyuncak üretimine de başlayan Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çocuk sağlığını korumak istiyor.
Çocuk sağlığını korumak için yapılan proje kapsamında birbirinden ilginç doğal oyuncaklar yapılıyor. Oyuncaklar arasında kamyonlar, mini evler ve zeka geliştiren oyuncaklar da yer alıyor. Sağlıklı örgü dolgu oyuncak, sağlığa uygun kumaşlarla dolgu oyuncak, ham olarak şekillendirilmiş ahşap eğitici oyuncaklar, pamuklu çorap dolgu oyuncaklarını üretmek için gelen hammaddelerin kalıplarının çıkarılması, şekillendirilmesi, gereken oyuncakların boyanması, doldurulması ve süslemelerin yapılarak sağlıklı oyuncaklar üretiliyor. Bu işlem için kullanılacak teknikler arasında dikiş, örme, boyama, süsleme, çizme, bağlama teknikleri yer alıyor. Kendi tasarımları olan oyuncak modeline sahip olan öğrenciler, öğrenirken para kazanıyor.
Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümleri ile projenin genel amacı olarak sağlıklı yaşamı destekleyen, güvenilir, hem lezzet hem sağlık prensibiyle hareket eden uzun süreli işbirlikleri ve geleneksel üretim yöntemlerini amaçlayan toplumla paylaşmayı odaklanan iyi bir yaşam hareketi olarak nitelendiriliyor. GMKA tarafından sağlanan mali destek ile kurulan gıda laboratuvarı ile üretimin her aşamasında okul bünyesinde yapılabilir olması üretim kalitesini arttırdığı gibi, öğrencilere de önemli katkılar sağlıyor.
Vali Yazıcı programda yaptığı konuşmada, teknik ve mesleki liselerin önemine işaret ederek, bu liselerin iş kollarında ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli