Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, ?Mirasınız emin ellerdedir?

Vali Yazıcı, ?Mirasınız emin ellerdedir?

15 Temmuz Şehitlerini Anma programı Balıkesir Şehitliği´nde başladı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma programı Balıkesir Şehitliği´nde başladı.
FETÖ/PDY Silahlı terör Örgütü´nün, 15 Temmuz´daki darbe girişiminin 3. yılı sebebiyle düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Şehitliği ziyaret edildi.
Vali Ersin Yazıcı, kent protokolü ve şehit aileleri, 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma programı kapsamında şehitlikte dua ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Şehitlik özel defterinin imzalanması ve şehitlik önünde dua okunmasıyla başlayan programda, Vali Yazıcı ve törene katılanlar duanın ardından şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek, karanfil bıraktılar. Vali Yazıcı, evlatlarının mezarı başında dua eden şehit aileleri ile de sohbet ederek, acılarına ortak oldu.
Vali Yazıcı´nın Şehitlik Özel Defterine yazdığı mesajda şu ifadeler yer aldı: "Aziz Şehitlerimiz, Vatanımızın bağımsızlığı uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. Sizlerin tarih boyunca gösterdiğiniz üstün cesaret ve kahramanlık tüm dünya milletlerinin takdirini ve saygısını kazanmıştır. Vatan ve millet için yaptığınız fedakârlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvi ve emsalsizdir. 15 Temmuz´un yıldönümünde, sizlerin manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha ant içeriz ki Türkiye Cumhuriyeti devletimiz sonsuza dek yaşatılacak ve genç kuşaklara da bu değere sahip çıkmaları yönünde her türlü çabayı göstereceğiz.15 Temmuz 2016 tarihinde, milletimizin iradesine ve demokrasimize yapılan, kabul edilemez alçak kalkışma girişimini bir kez daha kınıyorum.
Sizleri rahmetle andığımız bu günde huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun.?
Vali Yazıcı, kabir ziyaretlerinde günün anlamına ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: ?Bugün Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinde, özgürlüğünde yolunda ilerlemeye devam ediyor. Tabi ki 15 Temmuzlar keşke olmasaydı, keşke canlarımız yanmasaydı, keşke şehitlerimiz olmasaydı. FETÖ hainleri şunu iyi bilmeli ki; bu ülkenin bir santimetrekare kimseye verilecek, teslim edilecek bir toprağı yoktur. Devletin içine yuvalanmış bu hainlerin ülke yönetimini ele geçirmesine de hiç kimse müsaade etmedi, etmeyecektir. Devletimizin ve milletimizin varlığı ilelebet ayakta kalacaktır. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz."
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli