Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, muhtarlık görevinin önemine değindi

Vali Yazıcı, muhtarlık görevinin önemine değindi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle Balıkesir muhtarları adına gelen heyeti kabul ederek tüm muhtarların gününü kutladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "19 Ekim Muhtarlar Günü" nedeniyle Balıkesir muhtarları adına gelen heyeti kabul ederek tüm muhtarların gününü kutladı.
Vali Yazıcı, muhtarların Türk idare tarihinde temel taş olduğunu ifade ederek, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü´nü kutladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı, "Muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük bir keyif aldığımı belirtmek istiyorum. Bizim kültürümüzde insanımızın devletle herhangi bir isteği, talebi, ihtiyacı olduğu zaman ilk aklına gelen kişi muhtarlardır. Vatandaş, ilk devlet kademesi olarak muhtarını görür onun ihtiyaçlarını karşılamak için yardımcı olacağını düşünür. Vatandaşımız fakiri fukarasından, komşusuyla olan derdinden, yolundan, suyundan veya fiziki problemlerinin tamamını muhtara iletir. Bu sorumluluk, seçtiği kişiye vatandaşın yüklediği sorumluluktur." dedi.
Muhtarların önemli bir görev yaptığının altını çizen Vali Yazıcı, "Bizim görevimiz zor durumdaki vatandaşlarımıza devletin merhamet elini uzatmaktır. Bana göre sizin de öncelikli vazifeniz bu olmalıdır. Bunun dışında diğer talepleri de ilgililere iletmelisiniz. İnsanların teveccühünü kazanmak kadar dünyada güzel bir şey yok." dedi.
Muhtarlar ise, 189 yıllık bir tarihe sahip olan muhtarlık teşkilatının resmi olarak üçüncü yılını kutladıklarını ifade ederek, Vali Yazıcı´ya çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyaret sonrası Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle ilimizde görev yapan muhtarlarımız onuruna yemek verdi.
Burada da muhtarlara hitap eden Vali Yazıcı, halkın istek, sorun ve taleplerini ilk elden bir üst makama bildiren muhtarlarımıza imkânlarımız dâhilinde her türlü desteğin verildiğini, verilmeye devam edeceğini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli