Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Vali Yazıcı, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Karesi Şehit Astsubay Cemil Erkek Ortaokulu´nu ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Karesi Şehit Astsubay Cemil Erkek Ortaokulu´nu ziyaret etti.
Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.
Öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Vali Ersin Yazıcı, "Kitap okumak, insana bilgi zenginliği, geniş kelime hazinesi, engin bir bakış açısı ve gelişmiş bir düşünce ufku temin eder. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Yalan söylemez ve seni üzmez. Sizlere tavsiyem siz de kitap okuyun. Ve onlarla arkadaş olun. Siz onları bırakmazsanız onlar da sizi bırakmaz. Hayatta başarılı olan insanlar hep zamanını iyi planlayan ve hayallerini gerçekleştirmek için o planları uygulayan insanlar olmuştur." ifadelerini kullandı.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.
Öğrenci, veli, öğretmen ve okul yönetiminden oluşan dörtlünün olmazsa olmaz olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Öğretmensiz ve öğrencisiz okul olmaz, ama veli desteği olmadan da öğrenci olmaz. Bu üçlü hatta okul yönetimi ile dörtlü bizler için olmazsa olmazdır." dedi.
Ülkemizin bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevreler olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Okulumuza vatan savunmasında görev yaparken şehit olan Cemil Erkek´in adının verilmesi ayrı bir anlam ifade ediyor. Çocuklarımız okulda Şehit Cemil Erkek´in adını gördükçe, vatan için fedakârlığın, çalışmanın ve gerektiğinde canını verebilmenin ne demek olduğunu daima yüreklerinde yaşatacaklarına inanıyoruz. Bu ilk değil, bundan önce de şehitlerimizin isimlerini vermiş olduğumuz okullarımız oldu. Şehidimizin ruhu şad olsun, yakınlarına bir kez daha sabırlar diliyorum." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli