Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı ?Öğretmen? eserinde imzası olmayan tek sanatkar

Vali Yazıcı ?Öğretmen? eserinde imzası olmayan tek sanatkar

Balıkesir´de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programla kutlandı.

Balıkesir´de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programla kutlandı.
24 kasım Cumartesi günü, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan Öğretmenler Günü kutlamaları, saat 10.00´da Salih Tozan Kültür Merkezi´nde düzenlenen programla devam etti.
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi´nin hazırlayıp sunduğu programa il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.
Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin yaptıkları fedakârlıkları, öğrencileri yetiştirmek için gösterdikleri gayretleri gördüklerini ve her zaman takdir ettiklerini açıkladı.
Öğretmenin üstlendiği görevi sadece tahta başında, sınıfın dört duvarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Vali Yazıcı, "Öğretmen, öğrencisini kendi evladı gibi görmeli, toplumunu ailesi, ülkesini ve devletini ailesi kadar gözetmelidir. Öğrenci, öğretmenini anne babası gibi sevmeli saymalı, toplumuna, ülkesine, devletine yararlı bir birey olabilmeyi şiar edinmelidir. Eğer, bunlar sağlanamıyorsa gerçek anlamda başarı söz konusu olamaz. Mustafa Kemal Atatürk yeni nesli öğretmenlere emanet ederken, öğretmenin toplum içerisindeki önemini, büyüklüğünü ve yüceliğini vurguluyordu. Gelecek nesillerimizi yetiştiren ve yaptıkları özverili çalışmalar hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek olan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, bu denli önemli ve hassas bir mesleği icra ettikleri için kendilerine saygı ve sevgilerimi sunarım." dedi.
Konuşmalar sonrasında adaylığı sona eren öğretmenler, Türk bayrağı açarak görev yemini etti.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı