Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Yazıcı, Onların Gülen Yüzleri Bizler İçin En Değerli Hazinedir

Vali Yazıcı, Onların Gülen Yüzleri Bizler İçin En Değerli Hazinedir

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Anneler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Anneler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Ersin Yazıcı, annelerin; sabır, fedakârlık, sevgi, şefkat ve merhamet gibi yüce duyguların sembolü ve taşıyıcısı olduklarını ifade etti.
Vali Yazıcı, yayımladığı Anneler Günü mesajında, bu yüksek değerlerin ilk olarak annelerden görüp annelerden öğrenildiğini vurgulayarak, "Bizler, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan, ´ana gibi yar olmaz´ diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören kültür ve geleneğin temsilcileriyiz." dedi.
Anneleri bir gün değil, her gün anmanın önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Bu hafta sonu Pazar günü, en değerli varlığımız olan, evlerimizin yapıcı ve kurucu unsurları, ailelerimizin yaratıcı ve koruyucu değerleri, ülke ve toplum olarak varlığımızın kaynağı olan elleri öpülesi Annelerimizin Günü´dür. Onlara sevgi ve saygımızı bir an olsun bile eksiltmemek, tam tersine artırmak bizi yüceltir, yükseltir, mutluluk yolunda sağlıklı bir şekilde ilerlememizi sağlar. Anneler, toplum ve ailenin yapısındaki temel direktir. Anneleri yılda bir gün anmak yetmemeli, onlara duyduğumuz sevgi ve saygımızı ifade etmeye Anneler Günü vesilesiyle alacağımız bir armağanla değil, onları her zaman hatırlayıp el üstünde tutmak için gayret etmeli, maddi değil manevi olarak, bizlerden bekledikleri bir çift tatlı söz ile gülüşü, hazır onlara hayatta iken onlardan esirgememeli, sık sık ziyaretlerine gidip hatırları sorulmalı elleri öpülmeli." ifadelerini kulandı.
Tüm annelerin ellerini öptüğünü söyleyen Vali Yazıcı, "50 yaşına geldim hala bazen annemin kucağına ihtiyacım oluyor. Bazen annemin kucağına yatarım, anne başımı şöyle bir okşa derim. Kaç yaşına gelirseniz gelin anneler için hep çocuksunuzdur. Bizler de onlara layık, hayırlı evlatlar olabilme arzusu ve mücadelesi içinde olmalıyız. Ebeveyne hürmet konusunda çocuklarımıza örnek olmamız büyük önem arz ediyor. İlk göz ağrımız olan annelerimizi yalnızca bir gün değil, her gün Anneler Günüymüş gibi hatırlamalı, yanlarında olmalıyız. Bizlerin hem en değerli, hem de en kutsal varlıkları olan annelerimiz, fedakârlıkları ve üzerimizdeki emekleriyle başımızın tacıdır. Ne yaparsak yapalım onların hakkını ödeyemeyiz. En değerli emanetlerimiz olan Şehit annelerimiz, tüm milletimize bırakılmış ortak emanetlerdir. Bu vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını vermiş tüm şehitlerimizin annelerinin ellerinden öpüyorum. Şehit annelerimiz unutmasınlar ki benim gibi milyonlarca evlatları var." şeklinde ifade etti.
Annelerin sevginin, fedakârlığın ve bağlılığın sembolü olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "En değerli varlıklarını vatan, bayrak ve millet uğruna cepheye gönderen Şehitlerimizin annelerine sevgilerimi, saygılarımı, şükranlarımı sunuyor, yaşamımız boyunca vazgeçemediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, bizleri karşılıksız sevgi ve emekleriyle büyüten tüm annelerimizin Anneler Günü´nü en içten duygularımla kutlarım." sözleriyle mesajını tamamladı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli