Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı, otobüsün yandığı bölgeye gitti

Vali Yazıcı, otobüsün yandığı bölgeye gitti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı otobüs yangınına ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı otobüs yangınına ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu.
Balıkesir İli İvrindi ilçesi Gökçeyazı mahallesinde yaşanan araç yangınında 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Araç yangını nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Bir süre tek şeritten sağlanan trafik akışı, aracın söndürülmesiyle normale döndü. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Vali Ersin Yazıcı da, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.
Olayın meydana geldiği Balıkesir-Edremit karayolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisine gelen Vali Yazıcı, beraberindekilerle inceleme yapıp, yetkililerden bilgi aldı.
Vali Yazıcı, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, otobüste 34 yolcu ve 3 görevli bulunduğunu söyledi.
Yangının saat 13.15´te başladığı bilgisini aldıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Olay nedeniyle ne yazık ki 5 vatandaşımızı kaybettik. 15 yaralımız mevcut. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Şu anda yaralı vatandaşlarımızın içinde durumu ağır olan bir vatandaşımız var. 4 vatandaşımız Balıkesir Devlet Hastanesi´ne, 5 vatandaşımız Atatürk Şehir Hastanesi´ne, 6 vatandaşımız da İvrindi Devlet Hastanesi´ne kaldırılmıştı. 4 vatandaşımız tedavileri sonrasında taburcu edildi. Üzüntümüz büyük. Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması en büyük temennim. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.
İvrindi Kaymakamı Server Sinanoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ile birlikte yangında yaralanan vatandaşları ve diğer yolcuları ziyaret eden Vali Yazıcı, yaralıların durumlarıyla ilgili bilgi aldı.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı