Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, şehit aileleri ve gaziler ile iftar yemeğinde buluştu

Vali Yazıcı, şehit aileleri ve gaziler ile iftar yemeğinde buluştu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Evi´nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Evi´nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek´in ev sahipliğinde Polis Evi´nde düzenlenen iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleri bir araya geldi. Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeğine il protokolü ile şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle Ramazan ayınızı tebrik ederim. Dini vecibemizi yerine getirdiğimiz bu müstesna günde böylesine güzide bir gurupla toplulukla iftar yemeği yemenin mutluluğunu bizlere bahşettiğiniz için hepinize şükranlarımı arz ediyorum. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle polis teşkilatımız içerisinde birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını arttırmak, şehitlerimizin geride kalan yakınları ve gazilerimizle soframızı paylaşarak daima yanlarında olduğumuzu tekrar hatırlatmak amacıyla bir araya geldik. Saygılarımı sunuyorum hayırlı iftarlar diliyorum." dedi.
Şehit yakınları ve gazilerin daima yanlarında olduklarını belirten Vali Yazıcı ise, iftar yemeğinde şehit yakınlarıyla bir arada olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu ifade etti.
Şehitlere olan borçların ne yapılırsa yapılsın ödenemeyeceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Şehitlerin emanetlerini yaşatmak için bize düşen, vatanın bütünlüğünü, millet birlikteliğini korumaktır. Huzurlu olabilmenin yolu bu birliğimizi korumaktan geçmektedir. Şehit ailelerimizin ile gazilerimizin ve gazi yakınlarının devlet olarak da millet olarak da daima yanındayız. Şehit ve gazi aileleri bize milletimizin emanetleridir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin mukaddes hatıraları bizim en değerli varlıklarımızdandır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Ülke olarak zor bir coğrafyada yaşadığımızı da sözlerine ekleyen Vali Ersin Yazıcı, "Geçmişte olduğu gibi şimdi de sorunlarımız oluyor ve gelecekte de olacak. Şunu bilmenizi isterim ki tarihi birikimimiz ve tecrübemizle bu sorunların üstesinden geleceğiz. Devlet olarak teröre, fitneye ve fesada asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, esenliği, halkımızın geleceği için, ne gerekirse onu yapmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz. Bu nedenle sizlerin emanetine layık olmak için ve ´Büyük Türkiye´ hedefi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin verdiği emekle, vatan için döktüğü kanla biz burada huzur içerisinde orucumuzu tuttuk. İnşallah Ramazan Bayramını da her birlikte yaşayacağız. Allah hepinizden razı olsun. Bütün geçmişlerinize rahmet diliyorum.? diyerek duygularını ifade etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli