Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, ?Sizler bizlere bilge kralın ve şehitlerinin emanetisiniz?

Vali Yazıcı, ?Sizler bizlere bilge kralın ve şehitlerinin emanetisiniz?

Bosna Hersek´ten Balıkesir´e gelen öğrenci heyeti, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret etti.

Balıkesir Gençlik Merkezi ile Bosna Hersek´te faaliyetlerini sürdüren Association ?Youth Volunteers? Derneği arasında planlanan "Şehadet Şerbetini İçen Yiğitler ve Emanetleri" temalı gençlik değişimi programı, 21-28 Eylül tarihleri arasında Bosna Hersek´in Visako şehrinde, 24-31 Ekim tarihlerinde ise ilimizde gerçekleşti.
Türkiye ve Bosna-Hersek arasında ortak tarih ve kültür bilincinin geliştirilmesi, gençlik alanında dostluk ve işbirliğinin artırmak amacıyla Balıkesir Gençlik Merkezi ile Association "Youth Volunteers" Derneği arasında düzenlenen gençlik değişim programı tamamlandı.
Bu kapsamda Balıkesir´e gelen heyeti Valilik Necatibey Salonu´nda kabul eden Vali Yazıcı, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, dost ve kardeş ülke Bosna Hersek´ten gelen misafirleri Türkiye´yi Doyuran İl, tarım ve turizm kenti Balıkesir´de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
İki şehir ve iki ülke arasındaki ilişkilerin her yönüyle daha da ilerlemesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Vali Yazıcı, "İki ülke arasındaki dostluk bağları, bu tür ziyaretler ve yapılan projeler ile daha da pekişecektir. Uzun zamanlara dayanan bir bağımız olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizin yaşadığınız savaş bize bütün Müslümanların kardeş olduğunu bir kere daha öğretti. Türk toplumunda, Bosna Hersek´in ayrı bir yeri vardır. Bu dostluk ve kardeşlik bağı içerisinde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyi seviyelere geleceğine inanıyorum. Çalışmalarımızı da bu anlayışla yürütmekteyiz. Bundan böyle Türkiye ve Bosna- Hersek kardeşliğini nasıl daha ileriye götüreceğimizi düşünmeliyiz. Balıkesir gibi eşi ve benzeri olmayan bir bölgeye gelmenizden dolayı da çok şanslısınız. Sizleri ilimizde görmekten duyduğum memnuniyeti tekrar ifade etmek istiyorum." dedi.
Bosnalı çocuklara sahip çıktıklarını, desteklediklerini belirten Vali Yazıcı, onlara başarılı ve barış dolu bir gelecek diledi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli