Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı Susurluk´ta

Vali Yazıcı Susurluk´ta

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Susurluk Anadolu İmam-Hatip Lisesi´ni ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Susurluk Anadolu İmam-Hatip Lisesi´ni ziyaret etti.
BENGİ Projesi´nin sürdüğü 36 ay boyunca sayısız okula giderek, öğrencilere ve öğretmenlere değerler eğitiminin önemini anlatan Vali Yazıcı, "Sağlıklı yaşayabilmek için geleneğe ve toplumu bir arada tutan ortak değerlere ihtiyacımız var." dedi.
Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.
Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlere hitap ettiği konuşmasında sadece üniversite sınavlarına hazırlanan değil, ilim ve irfan sahibi gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini dile getirerek, değerler eğitimine önem vermeliyiz." dedi.
Okullarımızda değerler eğitimine yönelik çalışmaları gerçekleştirirken bunu okul kültürünün bir parçası haline getirmek için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Birliktelik ruhunu yakalamak zorundayız, o zaman başarı gelir. Memleketimizin değerlerine önem vermeliyiz, çocuklarımıza bunları öğretmek zorundayız. Bu vesileyle ortak değerlerin yeni nesillere kazandırılmasının sadece bir dersin ya da bir öğretmenin işi olmadığını, dolayısıyla başta aile olmak üzere toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düştüğünü tekrar tekrar belirtmek isterim." diye konuştu.
Konuşmasında, 2020- 2021 yıllarını kapsayan 75 maddelik, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına dair protokol kapsamında Balıkesir Valiliğinde bir toplantı düzenlediklerini söyleyen Vali Yazıcı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm Türkiye´de olduğu gibi Balıkesir´de de eylem planı kapsamında çalışmaların yürütüleceğini tekrarladı.
Kadına şiddetle mücadelede devletin ciddi anlamda çalışmalarının olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet, İçişleri, Milli Savunma, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokol imzalanmış, kadına şiddetle mücadelede ilgili kurumlara eğitim verilmiştir. Böylece ilgili bakanlıklar ve kuruluşlar, merkezde ve taşrada kendi paydaşları ile işbirliğine giderek kadına yönelik şiddetle ilgili mücadele etmektedirler. Onun için kurumlar olarak her birimiz üzerimize düşenleri yapmalıyız. Tabi, sadece bizim yapmamız da yetmiyor. Toplumu topyekûn bu sürecin bir parçası haline getirmeliyiz." dedi.
Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okul yemekhanesinde öğrencilerle beraber öğle yemeği yedi.
Vali Yazıcı, Susurluk Anadolu İmam-Hatip Lisesi ziyareti sonrası Susurluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni ziyaret etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Vali Yazıcı Susurluk
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli