Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, trafikte öncelik yayaların

Vali Yazıcı, trafikte öncelik yayaların

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası kutlama programına katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası kutlama programına katıldı.
Trafik sorunlarını çözümlemek amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan "Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası" İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Salih Tozan Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Serdar Gökmenoğlu yaptı.
Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ise konuşmasında şunları söyledi:"İçişleri Bakanlığı tarafından ´Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın´ sloganıyla 2019, ´Yaya Öncelikli Trafik Yılı´ ilan edildi. Araçlar yaya geçidini ve yayayı gördüğü zaman yavaşlayacak. Birbirimize saygılı olmayı öğrenmemiz gerekiyor." dedi.
Program sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı da şu görüşlere yer verdi: "Trafik kazalarının, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucu meydana gelmekte olduğu göz önüne alındığında, bu kazaların en az seviyeye çekilmesi için hem yayaların, hem de sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları gerekmektedir. Bu sebeple, bu hafta boyunca okullarımızda, kurumlarımızda ve basınımızda yapılacak bilinçlendirici etkinlikler büyük önem arz etmektedir. Bizler, kendimiz için olduğu kadar başkalarının güvenliği için de trafik konusunda duyarlı olmak zorundayız. 2019 yılı ´Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın´ sloganı ile yaya öncelikli trafik yılı olarak ilan edildi. Bu çerçeve içerisinde Emniyet ve Jandarma teşkilatımız çeşitli bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyor." diye konuştu.
Protokol üyeleri programın ardından meydanda açılan stantları gezdiler. Programda trafik ve karayolları ile ilgili uyarı ve bilgi broşürleri de dağıtıldı. Vali Ersin Yazıcı daha sonra Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle motosiklet sürücülerine kask dağıttı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli