Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Yazıcı, Türkiye ikinciliğini kazanan öğrencileri konuk etti

Vali Yazıcı, Türkiye ikinciliğini kazanan öğrencileri konuk etti

Gençler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonasında Balıkesir ikinci oldu.

Gençler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonasında Balıkesir ikinci oldu.
Millî Eğitim Bakanlığı´nca Kocaeli´nde düzenlenen, 24 ilden 31 halk oyunu ekibinin katıldığı "Gençler Türkiye Şampiyonası" sona erdi.
Yarışmada "Sahne düzenlemesiz" kategorisinde (17 ekip) birinciliği Hakkâri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği Balıkesir Kurtdereli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise Denizli Cumhuriyet Anadolu Lisesi takımları elde etti.
14 Şubat 2017 tarihinde Balıkesir´de gerçekleşen halk oyunları yarışmasında il birincisi olan ve 4 Mart 2017 tarihinde de Yalova İlinde yapılan bölge yarışmasında bölge birincisi olan Kurtdereli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi 28-29 Nisan 2017 tarihleri arasında katıldığı Türkiye finalinde başarı göstererek "Sahne düzenlemesiz" kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.
Türkiye ikincisi olarak Balıkesir´e dönen Kurtdereli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Okul Müdür Yrd. Mustafa Miran ile birlikte Vali Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
Vali Ersin Yazıcı, bir süre sohbet ettiği halk oyunları ekibine başarılarının devamını dileyerek kendilerini altın ile ödüllendirdi.
Halk oyunlarının sevgi ve barış için çok önemli bir köprü olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden olan halk oyunlarını gelecek nesillere aktarmak adına yapılan bütün faaliyetleri anlamlı buluyorum. Millî Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlıklarımız ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından gerçekleştirilen yarışmalarda da yörelerin kültürlerinin korunması, birlik ve beraberliğin sağlanması açısından çok önemli. Halk oyunlarımız kültürümüzün önemli parçalarıdır. Spor disiplini çerçevesinde birçok kişinin aynı anda organize olarak gerçekleştirilen bu sanatsal ve kültürel organizasyonda üstün başarı göstererek, Balıkesir´i en iyi şekilde temsil eden oyuncularımızı tebrik eder, başarılarını artırarak devam edeceğini temenni ederim.? dedi.
Halk oyunları ekibi, başarı ve mutluluklarını paylaştıkları Vali Ersin Yazıcı´ya kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı