Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, Zeytin Hasat Günleri için Ayvalık´ta

Vali Yazıcı, Zeytin Hasat Günleri için Ayvalık´ta

Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Zeytin Hasat Günleri başladı.

Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Zeytin Hasat Günleri başladı.
Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı´nın yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, ATO yönetimi, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayvalık Cumhuriyet Meydanında Zeytin Pazarı´nın açılış kurdelesini; Vali Yazıcı, Kaymakam Görgülüarslan, Belediye Başkanı Gençer ve ATO yöneticileri birlikte kesti.
13. Zeytin Hasat Günleri programında konuşan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, 13 yıl önce ATO yönetimi olarak büyük bir heyecanla başlattıkları Uluslararası Zeytin Hasat Günleri´ni bu yıl 13. kez organize etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Hasat Günleri etkinliklerine her yıl katılımın daha da fazla arttığını kaydeden Başkan Kantarcı, "Düzenlediğimiz şenlik boyunca Ayvalık çok büyük bir coşku yaşıyor. Bu şenliklerdeki öncelikli hedeflerimiz; Ayvalık coğrafi işaretli zeytinyağımıza yeni pazarlar kazandırmak, aynı zamanda da ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini arttırmaktır. Bu konuda zeytinyağı pazarımız çok önemli bir işlev kazanmış bulunmaktadır. Özellikle yeni hasat zeytinyağlarının satışa sunulduğu bu pazar, hiç kuşkusuz dünyaca ünlü Ayvalık zeytinyağının daha geniş bir alana yayarak pazar payının artmasını da beraberinde getirmektedir." dedi.
ATO Başkanı Kantarcı´ya konuşmasının ardından Balıkesir Şehit Aileleri Derneği tarafından, kendilerinin de bu anlamlı organizasyonda misafir edilmelerinden dolayı bir plaket takdim edildi.
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık´ta bu yıl 13. kez düzenlenen Zeytin Hasat Günleri´nin amacına ulaşmaya başladığını kaydederek, "Her sene bu etkinliklerde söylüyorum, Ayvalık Hasat Şenlikleri başladığında ki bu Türkiye´de bir ilkti. Türkiye´de kişi başına zeytinyağı tüketimi 80 gramdı. Şu anda ise 2 kilograma ulaşmış durumda. Bu artışta tabii ki birçok etken vardır ama bunda Ayvalık´ta yapılan bu etkinliğin de payı büyüktür. Bu organizasyon bu milli değerimizi, milli yağımızı bu tüketimin daha da artması gerektiğine hepimizi inandırdı." dedi.
Açılış töreninde konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, ?Türkiye ve dünyada en kaliteli zeytini, en kaliteli zeytinyağını üretmeliyiz. Dünyada ve Avrupa´da belli standartlar var. Artık günümüz koşullarında bunları yok saymak dikkate almamak gibi bir lüksümüz yok. Benim Balıkesirli çiftçim; gururla ifade ediyorum ki; tarım ve hayvancılık konusunda Balıkesir´in standardı çok yüksektir. Ayvalık´taki zeytin üreticilerimiz, lütfen aynı kaliteyi aynı emek ve güzellikle üretmeye devam edin." diye konuştu.
13. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliklerinin açılış programı; Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyelerinin zeytin pazarında kurulan firmalara ait stantların ziyaret edilmesiyle sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false