Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, zeytinyağı üretim tesisini inceledi

Vali Yazıcı, zeytinyağı üretim tesisini inceledi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Güre Mahallesi´nde faaliyet gösteren Ferhatoğlu Zeytinyağı Fabrikası´nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit Güre Mahallesi´nde faaliyet gösteren Ferhatoğlu Zeytinyağı Fabrikası´nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı´nın da eşlik ettiği ziyarette, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Agâh Ferhatoğlu Vali Yazıcı´ya fabrikayı gezdirerek ürünlerin oluşum süreçleri hakkında bilgi verdi.
Vali Yazıcı, gösterdiği ilgi ve verdiği bilgilerden dolayı Mehmet Agâh Ferhatoğlu´na teşekkür ederek hayırlı ve bol kazançlar diledi.
Zeytin ve zeytinyağının Balıkesir için çok önemli olduğunu, yerli üretim konusunda markalaşmanın gerekliliğini vurgulayan Vali Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti.
Vali Ersin Yazıcı, zeytin ve zeytinyağının Balıkesir´in ekonomik ve sosyal hayatında önemli yeri bulunduğunu söyledi.
Balıkesir zeytininin ve zeytinyağının çok kaliteli ve lezzetli olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Bizler, devlet olarak her konuda başta zeytin üreticisi olmak üzere her konuda üreticimizin sorunlarına eğilerek, bu sorunların çözümlenmesi için çaba gösteriyoruz. Bu çabalar tüm hızıyla sürecektir. Ülkemizde insanların zeytinyağı tüketimini yaygınlaştırmamız lazım. Bu konuda devlet olarak, kamu kurumları olarak, valilik olarak biz üreticilerimizle işbirliği yapmaya mecburuz ve buna hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İlimizde üretilen zeytinin yine ilimizde işlenerek pazarlanması üreticimizin daha çok kazanması açısından önemli." diye konuştu.
Türkiye´de her geçen gün zeytinyağı tüketiminin artmakta olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Balıkesir´e ´Türkiye´yi Doyuran İl´ diyoruz. Her noktada her türlü tarımsal ürün bu kentimizde üretilmektedir. Biz yaptığımız işin her zaman en iyisini yapmak zorundayız. Zeytinin, zeytinyağının üretimini, kalitesini arttırmak, marka oluşturmak üzere Balıkesir´de son yıllarda üreticilerimiz ve özel sektör iş birliğinde zeytinciliğin geliştirilmesi, verimlerinin yükseltilmesi ve zeytinyağı üretim tesislerinin modernleştirilmesi, kapasitelerinin arttırılması hususlarında değerli çalışmalar gerçekleştirilmektedir." Diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false