Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı´dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Vali Yazıcı´dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 105. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yazıcı mesajında, her yıl 18 Mart´ta tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi´nin yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Yazıcı, "Çanakkale; ?Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum´ emrini veren eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün dünyaya Askerlik ve Komutanlık sanatını öğrettiği yerdir. Bugün, 105 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli ve en mağrur ordusu kabul eden, yedi düvelin; Çanakkale´de kahraman Türk askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa bütün ümitleri ile birlikte Türk sularına gömüldüğü gündür. Çanakkale Zaferi yalnızca bir askeri başarı değildir. İzzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk Milleti´nin topluca ayağa kalktığı bir silkinme, diriliş ve yükseliş abidesidir." dedi.
Şartlar ne kadar zor, düşman ne kadar güçlü olursa olsun milletimizin birlik içinde vatan ve istiklali için en büyük güçlükleri bile yenebileceğini tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Havran´lı Seyit Onbaşı Çanakkale´nin seyrini değiştirdi. Çanakkale; Seyit Onbaşı mucizesi yanında, bir karış vatan toprağını feda etmemek için Alay Komutanından son erine kadar 57. Alayın Kahramanlık destanıdır. Çanakkale Savaşları sırasında gösterilen kahramanlıklar sonucunda ´Çanakkale Geçilmez´ sözü tarihe altın harflerle yazıldı." dedi.
Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceğini belirten Vali Yazıcı, "18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi´nin 105. yıldönümünde, Anadolu´nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan, destansı zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek Şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyor, Gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun." diyerek mesajını noktaladı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı