Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gençer, Küçükköy´de esnaf ve vatandaşları ziyaret etti

Başkan Gençer, Küçükköy´de esnaf ve vatandaşları ziyaret etti

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükköy´de esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükköy´de esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Bayram yoğunluğu ve Küçükköy´ün özgün kimliğinin korunarak sürdürülmesi konularının gündeme geldiği sohbetlerde Başkan Gençer, Küçükköy´ün hak ettiği değeri yavaş yavaş bulduğunu belirterek, bu kültürü korudukları için esnafa ve vatandaşlara teşekkür etti.
Her fırsatta kentin farklı noktalarında vatandaşlar ve esnafları ziyaret ederek istek ve sorunlarını dinleyen Başkan Gençer, önceki gün Küçükköy´deydi. İlgiyle karşılanan Başkan Gençer, Küçükköy ?de faaliyet gösteren esnaflar ve vatandaşlarla yaptığı görüşmede, belediyenin devam eden çalışmaları ve planlanan projeler hakkında da bilgi verdi. Başkana ziyareti sırasında Ayvalık Belediyesi Meclis üyeleri Yalçın Taş, Nilay Toprak, Mehmet Ali Tuncer, Hüseyin Barış ve Salman Kayran ile Fen İşleri Müdürü Umut Akçay eşlik etti.
?YAŞANAN DÖNÜŞÜM, ÖZGÜN KÜLTÜREL VE MİMARİ DOKUYA TAMAMLAYICI BİR UNSUR OLMALI?
Bayram yoğunluğu ve Küçükköy´ün sanat köyüne dönüşümü ve Ayvalık Belediyesi Sabancı Üniversitesi işbirliği ile hizmete açılacak Yaratıcı Teknoloji Atölyeleri ile bilim köyü olma yolundaki adımları sohbetler sırasında gündeme gelen konular oldu. Küçükköy´de yaşanan dönüşümün, özgün kültürel ve mimari dokuya engel değil tamamlayıcı unsur olması gerektiğini ifade eden Başkan Gençer, ?Teferiç etkinliğimiz ile Küçükköy´ün özgün Boşnak kültürünün korunması ve sürekliliğinin sağlanmasını hedefledik. Sanatsal anlamda yüksek standartlarda çalışmalar yapılmaya başlanan Küçükköy´ümüze çocuklarımız ve gençlerimizin hayallerini tasarlayacağı yaratıcı teknolojiler okulu kazandırıyoruz. Sabancı Üniversitesi ile işbirliği yaparak 29 Ekim tarihi itibariyle hayata geçirmeyi planladığımız bu okul ile yöremizdeki çocuklar tasarladıklarının yazılımını ve üç boyutlu yazıcılarla üretimlerini yapacak, Küçükköy ilerleyen yıllarda eğitim aktivitelerinin merkezi bir bilim köyü olacak? dedi. Küçükköy ?de yaşayan kadınların ürettiği eşyaları inceleyen Başkan Gençer, el emeği göz nuru ürünlerin daha uygun koşullarda sergilenmesi için stantlar konusunda gerekli çalışma yapacağını ifade etti. İlçede yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, hizmetlerinden ötürü Başkan Gençer´e teşekkür etti.
?VATANDAŞLARIMIZIN NEYE İHTİYACI VAR İSE O NOKTADA EN İYİSİNİ YAPMA GAYRETİNDEYİZ?
Esnaf ve vatandaş ziyaretine önem verdiğini, bu ziyaretlerin hizmetlerle ilgili programlama da yararlı olduğunu ifade eden Başkan Gençer, ?Vatandaşlarımızla sohbet ettik, esnafımıza da hayırlı işler temennisinde bulunduk. Küçükköy´ümüz, her geçen gün büyüyüp gelişiyor. Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı var ise biz o noktada en iyisini yapmak konusunda gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sadece bugün için değil gelecek yıllar için de vatandaşlarımız ve esnafımızla Ayvalık için çalışıyoruz? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Vali Yazıcı Ağustos mesajı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli