Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı´dan 30 Ağustos mesajı

Vali Yazıcı´dan 30 Ağustos mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Yazıcı, mesajda, 30 Ağustos´un önemini, "Bir milletin ayağa kalkıp onuruyla dimdik ayakta durmasının simgesi" şeklinde vurguladı.
Tarih boyunca birçok üstün başarılar kazanmış Türk milleti için dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zaferi´nin, millî değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının en önemli göstergesi olduğu ifade eden Vali Yazıcı, "Çok iyi bilinmelidir ki, dünya durdukça bu millet var olacaktır." dedi.
Türkiye Cumhuriyeti´nin şanlı tarihinden aldığı cesaret ve azimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün çizdiği yolda güçlü adımlarla ilerleyerek, her alanda dünya devletleriyle rekabet edebilen bir devlet konumuna gelmeyi başarmış, bölgesinin her alanda parlayan yıldızı olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bu zafer sonucunda Anadolu topraklarının Türklere ait olduğu bir kez daha tescillenmiş, 26 Ağustos 1922´de başlatılan Başkomutanlık Meydan Savaşı, 30 Ağustos´ta zaferle sonuçlanmıştır. Ağustos ayı milletimiz için büyük zaferlerin kazanıldığı bir aydır. 1 Ağustos 1571 tarihinde Kıbrıs´ın Fethini, 11 Ağustos 1473 tarihinde Otlukbeli Zaferini, 23 Ağustos 1514 tarihinde Çaldıran Zaferini, 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Zaferini, 29 Ağustos 1521 tarihinde Belgrat´ın fethini, 29 Ağustos 1526 tarihinde Mohaç Meydan Muharebesi kazanan Yüce Milletimiz, 26 Ağustos 1922´de başlattığı Büyük Taarruzu 30 Ağustos günü büyük bir zaferle taçlandırmıştır." dedi.
Türkiye´yi zayıf düşürmeye çalışan güç odaklarının emellerine asla ulaşmayacağını kaydeden Vali Yazıcı, "Milletimizin sarsılmaz vatan sevgisi, güvenlik güçlerimizin sahip olduğu yüksek ruh ve şuur, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve bütünlüğümüze yönelen tehditleri bertaraf edecektir. Huzur ve güvenliğin sağlanması için, gecesini gündüzüne katarak etkin bir mücadele gösteren güvenlik güçlerimiz, ülkemizi bölmeye çalışanlara hak ettikleri dersi her zaman vermiştir ve bundan sonra da verecektir. Terör saldırıları ülkemizin huzurunu, milletimizin birliğini ve barış içinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir. Kalbimiz memleketimiz ve bayrağımız için çarpmaktadır." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Vali Yazıcı Ağustos mesajı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli