Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı´dan Aile Haftası mesajı

Vali Yazıcı´dan Aile Haftası mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Aile Haftası (15-21 Mayıs)" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Aile Haftası (15-21 Mayıs)" nedeniyle bir mesaj yayımladı.        

Vali Yazıcı, mesajında, ailenin, kişiyle toplum arasındaki bağı kuran ve toplum hayatının temelini oluşturan sosyal bir kurum olduğunu belirtti.
Aileye önem verilmesi gerektiğini ve aile kavramının yaşatılırsa toplumun güçlü olacağını belirten Vali Yazıcı, "Sevincimizi paylaşan, sıkıntımıza ortak olan, bizleri geleceğe hazırlayan ailelerimizdir. Toplumsal huzurun, barışın, sağlığın, eğitimin ve ekonomik hayatın temel alt yapısını aile oluşturmaktadır. Aile, toplumun temel taşıdır. İyi yetişmiş bireyler iyi kurulmuş ailelerden yetişir. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır. Aile, bireyin huzuru ve mutluluğudur, toplumun birliği ve beraberliğidir, kültürün, tarihin sürekliliğidir.? dedi.
Aile kurumunun ülkemizin geleceğini düşünen herkes için vazgeçilmez öncelikte olduğu inancından hareketle bu haftanın anlamlı ve verimli geçmesini dileyen Vali Yazıcı, "Aile, bir milleti millet yapan ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği bir müessesedir." dedi.
Ailenin sosyal hayatın vazgeçilmez kurumu olduğuna işaret eden Vali Yazıcı, "Aile gününde ve haftasında amaç, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunması konusunda farkındalık oluşturmaktır. Mağdur olmuş çocuklarımıza aile ortamı sunmak bizlerin görevidir. Devlet olarak bunu bizler yaparken aile ortamına sahip çıkan insanlarımızın da bu ortamdan uzaklaşmış çocuklara sahip çıkması, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisi ve şefkatiyle gözetmesi bizleri son derece sevindirmektedir. Bu vesileyle, bütün koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşerilerimizin Aile Haftası´nı kutlar, tüm aile bireylerine sağlık ve mutluluklar dilerim." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli