Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Yazıcı´dan, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 96. yıldönümü mesajı

Vali Yazıcı´dan, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 96. yıldönümü mesajı

?96 yıl önce yaktığın meşale hiç sönmeyecektir?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Ersin Yazıcı yayımladığı mesajda, "Büyük Atatürk, Balıkesir´de 96 yıl önce Seni karşıladığımızda duyduğumuz gurur ve heyecanı, bugün tüm Balıkesirliler olarak bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz. Balıkesirliler, bundan 96 yıl önce Balıkesir´de yaktığın istiklal ve bağımsızlık meşalesini hiçbir zaman söndürmeyecekler." dedi.
Balıkesir halkının Atatürk´e sevgisinin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkacağını ifade eden Yazıcı, Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı döneminde ve Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Balıkesir´i birçok kez ziyaret edip, onurlandırdığını belirtti.
Vali Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu, İstiklal Savaşımızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, bundan 96 yıl önce Balıkesir´imizde ağırlayarak şerefli tarihimizde gururla yer aldık. Milletimiz, çok zor şartlar altında kurduğu Türkiye Cumhuriyetini, barış ve huzur ortamını her zaman korurken ve karşılaşacağı güçlükleri yine millî birlik ve beraberlik içinde çözümleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Atatürk´ün gösterdiği hedef doğrultusunda, Balıkesir´i ekonomik olarak çok daha üst noktalara taşıyarak ülkemizin gelişimine en fazla katkıyı sağlayan illerinden biri yapma yürüyüşümüzü azim ve kararlılıkla sürdürmekteyiz.´´ dedi.
Mesajında, birlik ve beraberliğin bizi ayakta tutan en önemli unsur olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, "Millî Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında önemli bir yere sahip Balıkesirliler, bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti´ne yönelik saldırılara da hiçbir zaman geçit vermeyecektir. 96 yıl önce Balıkesir´de parlayan Millî Mücadele Ateşi ve Kuva-yi Milliye Ruhu bugün de devam etmektedir. Birlik ve beraberliğimiz açısından önemli günler yaşıyoruz. Sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör yuvalarına son vermek, bu terör odaklarını oluşturan unsurların bertaraf edilmesi amacıyla TSK´nın çalışmaları başarıyla devam ediyor. Böylesine günler Türkiye´nin birlik ve beraberliği açısından önemli ve kritik günlerdir. Hepimiz ortak paydalarımız söz konusu olduğunda bir, beraber ve bütünüz. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engelin, alt edemeyeceğimiz hiçbir iç veya dış tehdidin olamayacağına inanıyorum. Kahraman ordumuza, evlatlarımıza başarılar diliyorum. Milletimizin duası ordumuzla beraberdir." dedi.
Vali Yazıcı, mesajının son bölümünde ise şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün (6 Şubat 1923) 96 yıl önce Balıkesir´de karşılanmasında duyulan heyecanı Balıkesirliler olarak halen yüreğimizde hissediyoruz. Tarih boyunca önemli bir yere sahip olan Balıkesir´i hayatı boyunca 7 defa ziyaret ederek Balıkesirlileri onurlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün şahsında bütün şehitlerimizi bir kez daha minnetle yâd ederken, bize emanet edilen bu cennet vatanımıza düşman ayakları bastırtmamak için tüm benliğimizle söz veriyoruz." diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli