Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı´dan kurum ziyaretlerine devam?

Vali Yazıcı´dan kurum ziyaretlerine devam?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, resmi kurumlardan brifing almaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile devam etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, resmi kurumlardan brifing almaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile devam etti.
Göreve başladığı günden itibaren kurumları daha iyi tanımak ve yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek için kurumlardan brifing almaya devam eden Vali Yazıcı, bu uygulamaya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile devam etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde İl Müdürü Mustafa Akbıyık ve ilgili birim müdürleri tarafından karşılanan Vali Yazıcı, burada müdürlük hizmet binasını gezerek personel ile tanıştı. Daha sonra İlimizde kurumun görev alanına ilişkin yapılan faaliyetler hakkında kendisine sunum yapıldı.
Vali Yazıcı sunumun ardından yaptığı değerlendirmede, kurumun, sosyal devlet olma gereği zor ve önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, görevlerini yerine getirirken ihtiyaç duyulan desteği her zaman vereceğini kaydetti.
Vali Yazıcı Balıkesir´de göreve ilk başladığı gün: "Devletin ilgi ve desteğine daha fazla muhtaç olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, kimsesiz ve yetim çocuklarımızla, biçare kadınlarımızla, engelli ve yaşlı insanlarımızla öncelikle ve yakından ilgileneceğimizi özellikle belirtmiştim? dedi.
Devletin korunma ve bakımı altında bulunan çocuklara yönelik önemli düzenlemeler yaptığını belirten Vali Yazıcı, "Bu sorunlara devletimiz çözüm üretirken kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeleri gerekmektedir. Onları toplumdan soyutlamak yerine toplumla iç içe olmaları gerekiyor. Toplumumuzda yardıma, ilgiye muhtaç insanlara karşı daha duyarlı olmalıyız" dedi.
Aileye önem verilmesi gerektiğini ve aile kavramının yaşatılırsa toplumun güçlü olacağını belirten Vali Yazıcı, "Aile, toplumun temel taşıdır. Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır. Aile, bireyin huzuru ve mutluluğudur, toplumun birliği ve beraberliğidir, kültürün, tarihin sürekliliğidir. Birlik ve beraberliğimizi üzüntümüzü, sıkıntımızı hep birlikte paylaşarak sevinçleri çoğaltmak, sıkıntıları azaltmak çabasındayız. Devletimiz kimsesi olmayan aile sıcaklığından yoksun yavrularımızın her daim yanındadır ve o şefkatli elini her daim uzatacaktır? şeklinde konuştu.
Kurumların daha aktif çalışması, vatandaşa en iyi hizmeti vermesini isteyen Vali Yazıcı, "Devletimiz güçlüdür, zengindir. Mazlumun daima yanındadır. Yetiminin yanındadır. Kimsesizin yanındadır. Bu devlet kimsesizlerin kimsesidir? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli