Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı´dan Kuva-yi Milliye Günü mesajı

Vali Yazıcı´dan Kuva-yi Milliye Günü mesajı

?Balıkesir´de yakılan meşale, bağımsızlığı aydınlatmıştır?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 16 Mayıs Kuva-yi Milliye Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Yazıcı yayımladığı mesajında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüs salgını nedeni ile Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu´nun aldığı kararlar çerçevesinde bu sene etkinliklerin yapılamadığını,16 Mayıs inancı, heyecanı ve coşkusunun 101 yıldır aynı ruhla yaşatıldığını ifade etti.
Balıkesir´in vatan ve bayrak uğruna birçok şehidi ve gazisi olduğunu belirten Vali Yazıcı, "16 Mayıs 1919´da düşmanı Balıkesir´e sokmayan Okuma Yurdu ve Alaca Mescit´te mücadeleyi başlatan kahramanların torunları olarak bizler de 15 Temmuz´da şehrimizi vatan hainlerine bırakmadık. 15 Temmuz´un kahramanları 101 yıl önce olduğu gibi 16 Mayıs´ın kahramanlarının izinden yürümeye devam etti. Bugün aynı ruhla, her ne kadar bedenlerimiz farklı olsa da 101 yıl önceki ruh, 101 yıl önceki inanç, 101 yıl önce damarlarımızdaki akan kan; aynı kandır, aynı ruhtur, aynı inançtır." dedi.
Kuva-yi Milliye´nin, milli güçlerin birliği hareketi olduğunu işaret eden Vali Yazıcı, "Balıkesir bu özelliğiyle başta Batı Anadolu olmak üzere tüm ülkeye örnek oldu. Kuva-yi Milliye hareketi Balıkesir halkının ve Türk Milleti´nin işgal ve esareti kabul etmeyeceğini dünyaya haykırışı olduğu gibi Balıkesirlilerin hiçbir yerden talimat almaksızın vatan müdafaasına koşmalarına kıvılcım olmuştur. Kuva-yi Milliye adıyla ortaya çıkan bu teşkilatın temel amacı, hiçbir devletin ve milletin hâkimiyetini kabul etmeyerek buna karşı mücadele etmek ve Türk Milleti´nin kendi bayrağı altında yaşama hakkını ve bağımsızlığını sağlayarak korumaktır. Bugünlerde gerçekten o günlerde olduğu gibi birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Milli mücadele felsefesi, milli mücadele ruhu hala devam ediyor. O milli mücadele hiç bitmedi. Milyonlarca şehit veren bu millet milli mücadeleyi hala devam ettiriyor." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı