Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı´dan, muhtarlara ?Siz Önemlisiniz?

Vali Yazıcı´dan, muhtarlara ?Siz Önemlisiniz?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" çerçevesinde Altıeylül ve Karesi ilçelerine bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" çerçevesinde Altıeylül ve Karesi ilçelerine bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Uyuşturucu ile Mücadelenin de değerlendirildiği toplantıda, uyuşturucu tehdidi, Dünya, Avrupa ve Türkiye kıyaslaması, 2017-2018 yılları arası suç istatistikleri, uyuşturucu maddeye bağlı ölümler, genel nüfusta madde kullanım yaygınlığı araştırması, İçişleri Bakanlığı´nca yürütülen çalışma ve projeler ile ilgili bilgiler verildi.
Ayrıca görsel olarak da Yeşilay´ın gerek Türkiye genelinde, gerek Balıkesir´de yapılan faaliyetleri anlatıldı.
Toplantıda konuşan Vali Ersin Yazıcı, "Seçilmiş olduğunuz mahallelerinizde birer kamu, devlet temsilcisisiniz. İnsan odaklı çalışmalıyız. Yapmış olduğunuz çalışmaları vatandaşla paylaşmalı hatta karar sürecine de katmalısınız. Vatandaşlarımız, yaşadıkları mahallelerdeki sorunlarını sizler aracılığıyla dile getiriyor, kamu kurum ve kuruluşları olarak bizler de bu sorunları çözmek için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde titiz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle muhtar arkadaşlarımızdan talebim, eğitim ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız konusundaki hassasiyetin en üst noktaya taşınmasıdır. İlçelerimizde kamu hizmetlerinin etkin, adil ve verimli şekilde sürdürülmesi için gösterdiğiniz işbirliği, yardım ve gayretlere teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için bütün kurumlarımız işbirliği içinde ve yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu anlayışı koruduğumuz sürece üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur. Her meselede muhtarlara ihtiyacımız var." dedi.
Muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını ve onlardan gelen taleplerin, öncelikli olarak gündeme alındığını ve çözüme kavuşturulduğunu belirten Vali Yazıcı, İçişleri Bakanlığı´nın en önemli projelerinden biri olan uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleye tüm birimlerle etkin bir şekilde mücadele edildiğini söyledi.
Muhtarların önemli bir görev yaptığını dile getiren Yazıcı, "Bizim görevimiz zor durumdaki vatandaşlarımıza devletin şefkat elini uzatmaktır. Bana göre sizin de öncelikli vazifeniz bu olmalıdır. Vazife yaptığınız mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın her birine selamlarımızı iletmenizi sizlerden rica ediyorum." dedi.
Vali Yazıcı, muhtarlar toplantısında muhtarların sorun, talep ve isteklerini dinleyerek ilgili kurum tarafından, taleplerin ivedilikle değerlendirilerek muhtarlara yardımcı olunması talimatını verdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false