Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı´dan Yaşlılar Günü mesajı

Vali Yazıcı´dan Yaşlılar Günü mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajda, yaşlılarımıza saygının Türk kültürünün vazgeçilmez bir özelliği olduğunu kaydeden Vali Ersin Yazıcı, yaşlılarımıza sahip çıkmanın ve onlarla ilgilenmenin tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevi olduğunu belirtti.
Yaşlıların, toplumun kıdemlileri olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Toplumun ve ailenin temel direği olan yaşlılarımız geçmişten günümüze köprü kuran, kültürü ve değerleri geleceğe taşıyan değerlerimiz olarak toplumda hak ettikleri saygınlığı kazanmaları geleceğimiz adına çok önemli olup, kazanmış oldukları bilgi birikimleri, her zaman yararlanmamız gereken, günümüze ve geleceğe ışık tutan bir kaynaktır." dedi.
Yaşlılara hürmetin her şeyin üzerinde olduğuna dikkati çeken Vali Yazıcı, "Milletimiz, büyüklere saygı göstermeyi, küçüklere sevgi anlayışıyla birleştirmiş, böylece toplumsal huzuru, millî birliği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma olgusunu güçlü tutmayı başarmıştır. Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken sevgi ve hürmeti göstermeliyiz." şeklinde ifade etti.
Geleceğimizin ön saflarında büyüklerimizin yer aldığını belirten Vali Yazıcı, "Evimizden sokaklarımıza, hayatın her alanında bizlere yarınlarımızı gösteren en iyi gerçektir yaşlılarımız. Yaşlılarımızın yalnız kalmamaları için üzerimize düşen görevi itinayla yerine getirmeliyiz. Devletimiz, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur." dedi.
Devletin yaşlılara yönelik evde bakım, gündüzlü ve yatılı bakım hizmetleri sunduğunu, özellikle evde bakıma büyük destek verdiğini anlatan Vali Yazıcı, yaşlılara manevi destek sunmanın herkesin vazifesi olduğunu belirtti.
Bir toplumun zenginliği olan yaşlılarımıza, büyüklerimize huzur ve refah içinde yaşayabilmeleri adına çaba ve gayretlerinin devam edeceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Ülkemizin ve bizlerin geleceği için birçok fedakârlık gösteren büyüklerimize olan bağlılık duygularımızın yalnızca bu gün ile sınırlı olmaması dileği ile tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü en samimi duygularımla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize sağlık, mutluluk ve esenlik dileklerimle ellerinden öpüyorum." sözleriyle mesajını tamamladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli