Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vali Yazıcı´ya ?Turizm Haftası? konulu brifing

Vali Yazıcı´ya ?Turizm Haftası? konulu brifing

BALIKESİR TURİZM ALANINDA DA YILDIZ

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen "Turizm Haftası" tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir´de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Hafta nedeniyle Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile sektör temsilcileri Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Vali Yazıcı´ya Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
Vali Ersin Yazıcı ise konuşmasında, Balıkesir´de turizmin her çeşidinden yararlanmanın mümkün olduğunu ifade etti.
Vali Yazıcı, bütün kurum ve kuruluşların, işbirliği içinde çalışarak şehrin turizm kapasitesini arttırması gerektiğini söyledi.
Doğal güzelliği ve tarihi zenginliğiyle Balıkesir´in dünyanın en ayrıcalıklı turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Turizm, hem dünyada hem Türkiye´de ve dolayısıyla Balıkesir´de de yükselen bir sektör. Şimdiye kadar değişik vesilelerle Balıkesir´de tarım ve turizm potansiyeli olan sektörler olduğunu hep vurguladık. Turizmin, dünyada hızla gelişen sektörlerin başında gelmekte olduğu ve çok boyutlu etki alanlarıyla şehirlerin gelişiminde de önemli rol oynadığını dikkatle takip ediyoruz. Balıkesir, gerçekten turizm açısından ülkemizin en önemli destinasyonların dan birisi. Hem kültür, hem tarih, hem termal ve sağlık turizmi açısından çok önemli bir konumda bulunuyor. Hep birlikte bölgemizin turizm potansiyelini daha ileriye götürülmesi için gayret sarf etmek zorundayız. Biz biliyoruz ki Balıkesir´de ciddi bir turizm potansiyeli var. Turizm Haftası´nın hem ülkemiz turizmine hem de Balıkesir turizmine bereketli olmasını, bol kazançlar getirmesini diliyorum ve ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
22 Nisan tarihine kadar kutlanacak olan Turizm Haftası kutlamaları boyunca, turizm gezileri, konferanslar, yemek yarışması, paneller, bilgilendirme toplantıları ve sergi gibi etkinlikler düzenlenecek.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli