Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazısı, Termal Sağlık Sempozyumu´nda konuştu

Vali Yazısı, Termal Sağlık Sempozyumu´nda konuştu

?Termal sağlıkta 1 numara olmak istiyoruz?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Termal Sağlık Turizmi Sempozyumu"na katıldı.
"Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Sempozyumu" Avlu Balıkesir´deki sergi salonunda yapıldı.
Balıkesir´de ilk defa düzenlenen sempozyuma Vali Ersin Yazıcı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Servet Kocaöz, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Refik Budak, öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Sempozyumda bir konuşma yapan Vali Yazıcı, turizm ile bir bölgenin kalkınması arasında göz ardı edilemeyecek bir bağ olduğunu söyledi.
Balıkesir´in termal sağlık turizmi konusunda ön plana çıkması gerektiğini, her ortamda dile getirdiğini belirten Vali Yazıcı, ?Balıkesir´in termal turizm noktasında Dünya´nın sayılı en iyi merkezlerinden biri olacağına inanıyorum. Dünyada ve ülkemizde insanlar dinlenme ve tatil dönemlerinde sağlıklarını ön planda tutmaya başlamıştır. Balıkesir Valiliği olarak turizm konusunda Balıkesir´in tanıtımını yaparak, bölgenin daha iyi yerlere gelmesi noktasında çalışmalarımız hızla devam ediyor Bu tür çalışma ve projelerle Balıkesir bölgesinin birkaç sene içinde hak ettiği gibi, daha da güzel noktalara taşıyacağız." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu