Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Ahmet Turhan, Büyükşehire hazır olduklarını söyledi

Vali Ahmet Turhan, Büyükşehire hazır olduklarını söyledi

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Balıkesir İl Özel İdaresinin tavsiye olacağını, valilik olarak Büyükşehir hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Balıkesir İl Özel İdaresi`nin tavsiye olacağını, valilik olarak Büyükşehir hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
Balıkesir merkeze kurulacak 2 yeni ilçe belediye hizmet yerlerinin tespitinin yapıldığını belirten Vali Turhan, özel idare gayrimenkullerini hangi kurum kullanacaksa ona devredileceğini ancak boşta kalan tüm gayrimenkullerin ise Büyükşehir`e verileceğini ifade etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, spor yatırımlarının yanı sıra Büyükşehir hazırlıkları hakkında da bilgiler verdi. 
Balıkesir Valiliği olarak, Büyükşehir sürecine sorunsuz geçişi için komisyon kurduklarını söyleyen Turhan, yeni kurulacak ilçe belediye hizmet yerlerinin belirlendiğini işaret etti.
Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası`nda iptal edilen rüzgar enerji santrali projesini hakkında da bilgi veren Turhan, BALRES firması tarafından hayata geçirilmesi planlanan RES projesinin başka bir alana kaydırılacağını vurguladı.
Turhan, devamında şöyle konuştu: "Balıkesir`in yaşanabilir bir şehir olmasını istiyoruz. Tarım, hayvancılık ve turizm alanlarını daraltmadan sanayi oluşturulmalı. Cunda Adası`ndaki RES projesi için ilgili firma bize müracaat etti. "Biz alanı daraltmak istiyoruz" dediler. Firma ile anlaştık, EPDK ve firmaya yazıyı yazdık. Cunda`dan iptal edilerek Burhaniye üzerinde turizme zarar vermeyecek bir alana kaydırılacak, EPDK`ya bu teklif yapıldı. Türkiye`nin rüzgar enerjisinden elde ettiği enerjinin üçte biri Balıkesir`de üretiliyor. Hala da bekleyen lisanslar var. Bence bu oran yarıya yaklaşacaktır."
Turhan: "Gayrimenkuller Büyükşehir`e verilecek"
İlçe belediyeleri, beldeler ve köylerden Büyükşehir`e geçen hizmetler, kanalizasyon, itfaiye, mezarlık gibi hizmetler Büyükşehir`e geçiyor. Balıkesir Belediyesi tasfiye oluyor. Özel İdare tamamen tasfiye oluyor. Görevliler çalışıyor, hemen hemen imzaya hazır halde. Kanun sınırları belirlemiş. İhtiyaç durumuna göre, o gayrimenkul ilgili idareye geçecek. Hangi kurum kamu hizmetini yürütecekse o idareye verilecek. Mesela, 2 büyük işhanının Büyükşehir`e geçmesi söz konusu. Asya Termal Büyükşehir`e vereceğiz. Oranın acilen 20-30 yıllığına özel sektöre devri lazım zira çok kaliteli termale sahip.
Turhan: "2 yeni belediyeye geçici çözüm ürettik"
Balıkesir merkezde kurulacak olan Karesi ve Altıeylül belediyelerinin hizmet verebilmesi için geçici hizmet yerlerinin ayarlandığını kaydeden Vali Ahmet Turhan "İki yeni ilçe için Kaymakamlık ve belediye hizmet binalarına ihtiyaç var. Ayrıca Özel İdare yerine `Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı` adı ile bir teşkilat kuruluyor. 112 bu teşkilattan yürütülüyor, afet belki bunun içine dahil olacak. Büyük ihtimal şehirdeki Öz Merkez binası valilik bünyesinde kalacak ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı olacak. Ancak iş merkezleri ve Asya Termal Büyükşehir`e devredilecek. İlçe belediyeleri için başkan mazbatayı aldığında hiç olmazsa gideceği birer belediyesi olması önemli. İki yer tespit ettik. Karesi Belediyesi olarak Karesi AVM`nin uygun bir bölümünü devrediyoruz. Altıeylül içinde aksilik olmazsa belediyenin huzurevinin yanında sporcuların kullandığı bir bina var. Onu düşünüyoruz. Belediyeler kurulduğunda kendi binalarını yapacaklar. Bizler başlangıçta bir binanın olmasını istiyoruz. Bunlar geçici şeyler geçişi sıkıntısız atlatacağız" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli