Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Arslan Batman´a gidiyor Balıkesir Valiliğine Batman Valisi Turhan Atandı

Vali Arslan Batman´a gidiyor Balıkesir Valiliğine Batman Valisi Turhan Atandı

Yeni valiler kararnamesiyle Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Batman Valisi olarak atanırken Batman Valisi Ahmet Turhan da Balıkesirin yeni valisi oldu.

Yeni valiler kararnamesiyle Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Batman Valisi olarak atanırken Batman Valisi Ahmet Turhan da Balıkesir`in yeni valisi oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan ve Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanan Vali Atamaları Hakkında Karar ile 29 ilin valisi değişti, 11 ilin valisi ise merkeze alındı.
Balıkesir`e 3 Temmuz 2009 tarihinde atanan 45 yaşındaki Arslan, Türkiye`nin en genç valisi olma unvanını elinde bulunduruyor. Yeni Vali Turhan ise 1966 Yozgat Yerköy doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara`da tamamlayan Turhan, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. Kısa bir süre avukatlık ve iki yıl da hakim adaylığı yaptıktan sonra 1990`da mülki amirliğe geçti. Sırasıyla Bursa Keles, Diyarbakır Hani, Samsun Tekkeköy, Mardin Midyat, Kayseri Yahyalı, Konya Çumra ve Kayseri Develi kaymakamlıklarında bulundu. 11 Haziran 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Batman Valiliği görevine atanan Ahmet Turhan, bu görevde üç yıl kaldı. Evli ve üç çocuk sahibi olan Vali Turhan İngilizce biliyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli