Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Arslan Marmara Adasında

Vali Arslan Marmara Adasında

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslanın, kamu kurum ve kuruluşların hizmet standartlarını yükseltmek, sorunları mahallinde çözmek adına başlattığı incelemeler kapsamında hafta içinde Marmara Adasındaydı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ın, kamu kurum ve kuruluşların hizmet standartlarını yükseltmek, sorunları mahallinde çözmek adına başlattığı incelemeler kapsamında hafta içinde Marmara Adası`ndaydı.
Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Günay Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Müftüsü Turgut Açari, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş,  İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, İl Tarım Müdürü Engin Sancı, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan`ın da yer aldığı ziyarette Balıkesir`den gelen heyeti Marmara Adasına gelişinde Marmara Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran karşıladı.

Marmara Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran`ı makamında ziyaret eden Vali Arslan`a, Kaymakam Yaran tarafından,  KÖYDES, sağlık, eğitim, ulaşım ve altyapı çalışmalarından Ana-Kız Okuldayız kampanyası faaliyetlerine kadar çeşitli konularda ilçede yürütülen çalışmalar ve ziyarette ilçenin ihtiyaç duyduğu yatırımlar ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verildi.
2010 yılı Aralık ayında ihalesi yapılan Marmara ilçesi Hükümet Konağı inşaatı ile ilgili bilgi veren Arslan, konu ile ilgili ödenek sıkıntısı olmadığını ve konunun takip edilerek inşaatın bir an önce başlatılması talimatı verdi. Marmara-Saraylar bağlantı yolunun bakım onarım çalışmalarının daha sağlıklı yapılması için yolun Karayolları yol ağına dahil edilme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Arslan, bu işlem sonrası yol çalışmalarının daha sağlıklı yapılacağını umduğunu belirtti. Turizm nedeniyle yaz aylarında nüfusun artış göstermesiyle adada sağlık problemleri yaşandığını, bu yıl bu konuda farklı bir uygulamaya gidileceğini anlatan Arslan, Yangınlarla mücadele konusunda da Marmara Adasına bir adet yangın söndürme arazözünün konuşlandırılacağını İl Özel İdaresi tarafından alınan yangın söndürme tankerlerinin de köylere verileceğini bildirdi.
Kaymakamlık ziyareti sonrası Marmara Belediyesine geçen Arslan`a, Belediyenin çalışmaları hakkında Başkan Aksu`dan bilgi alıp, arıtma tesisinin kredilendirme, Cumhuriyet meydanındaki DLH`ye ait kısmet köprüsü ile Badalan Mevkiine iskele yapımı konulularını takip etme sözü verdi.
Belediye ziyareti sonrası İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali, İlçe Emniyet Amiri Tekin Tekinalp ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üstğ. Mehmet Ece` den ilçedeki emniyet ve asayiş hizmetleri hakkında brifing aldı.
Arslan Saraylar`da
İlçe merkezindeki incelemelerinin ardından Saraylar Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, 2010 yılında vefat eden Güner Yavuz`un anısına Saraylar Belediyesi tarafından yaptırılan Güner Yavuz Piknik Alanı açılışı ve Saraylar Ek Hizmet Binası açılışları için Saraylar Beldesine gitmek üzere ilçe merkezinden ayrılan Vali, yol güzergahında bulunan köylerin tamamını ziyaret edip köylülerin sorunlarını dinledi. İlk olarak Gündoğdu köyünü ziyaret eden Arslan, burada köy kahvesinde köylüler ile sohbet ettikten sonra, Topağaç köyüne geçti. Topağaç Köyünde ilk olarak İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan "Bodur Elma Bahçesi"ni inceleyen Vali, bahçe hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Saraylar Belediyesi tarafından Merhum Güner Yavuz anısına yaptırılan "Yana Güner Yavuz Piknik Alanı" açılış törenine katılan Vali, burada protokol üyeleri ile birlikte piknik alanının açılışını gerçekleştirdi. Arslan, konuşmasında; "Bugün hem Marmara Adasının ihtiyaçlarını tespit ederek ilgili daire amirleri ile çözüm bulmak, hem de açılış törenlerine katılarak sizlerle birlikte olmak amacıyla Marmara İlçemize geldik. Hem merhum Belediye Başkanı Güner Yavuz`un adını yaşatacak bir alanın açılışında bulunmak hem de sizlerle birlikte olmak bizim için ayrıca önemlidir. Saraylar Beldemiz birçok ihtiyacını kendi karşılayabilen bir beldemizdir. Özellikle ilimizde eğitim alanındaki yatırımlara büyük destek sağlayan bir bölgemizdir. Bu vesile ile mermer işletmecilerine buradan minnet ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Marmara-Saraylar yolunun Karayolları üzerinden genişletme ve yaptırma konusundaki çalışmalarımız devam ediyor." dedi. Konuşmalar sonrası protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak açılış gerçekleşti.
Heyet daha sonra, Saraylar Belediyesi ek hizmet binası açılış törenine katıldı. Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Bünyesinde 3 adet işyeri, dershane, konferans ve düğün salonu ile fitnes salonu bulunan yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek katılımlarından dolayı Vali Arslan`a teşekkür etti. Ek hizmet binası açılış töreninde de Saraylar halkına hitap eden Arslan, Marmara ilçemizde güzel bir gün geçirdiğini işaret edip köyleri de dahil olmak üzere hemen hemen tüm yerleşim yerlerini ziyaret ettiğini, yakın ilgi ve alakadan dolayı ada halkına teşekkürlerimi iletmek istiyorum dedi. Özellikle merhum Belediye Başkanı Güner Yavuz`u rahmetle anmak istediğini belirten Vali, Saraylar`ın bugünlere gelmesinde Güner bey`in büyük emeği olmuştur dedi. Konuşmalar sonrası Saraylar Belediyesi ek hizmet binası açılışı kurdele kesimi ile gerçekleşti. Açılış sonrası Belediye Başkanı Aksoy`u makamında ziyaret edenVali, belediyenin çalışmaları ve beldenin ihtiyaçları hakkında Aksoy`dan bilgi aldı.
Mermercilik sektörünün yaşadığı liman yolu sorunu, elektrik hatlarının yetersiz olması ve limanın kapasitesinin arttırılması konularını yakından takip edeceğini belirten Vali, yaşanan sorunların Mermercilik Organize Sanayi Bölgesi kurularak daha kolay aşılabileceğini belirtti. Heyet daha sonra mermer işletme ve ocaklarında incelemelerde bulundu.
Mermer işletmelerindeki incelemeleri sonrası son olarak Saraylar Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret eden Vali, Saraylar iskelesinden kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından sevgi gösterileri ile uğurlandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli