Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Arslan, Turan Köyde

Vali Arslan, Turan Köyde

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ilçemize bağlı Turan Köyünü ziyaret etti. İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak, İl Genel Meclisi Üyeleri Hikmet Onay (AK Parti), Mehmet...

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, ilçemize bağlı Turan Köyü`nü ziyaret etti.
İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak, İl Genel Meclisi Üyeleri Hikmet Onay (AK Parti), Mehmet Erkovan (CHP) ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Zorlu`nun da katıldığı ziyaret sırasında önce, 4 kilometreden, 3 kilometre 150 metreye inen yeni Erdek-Turan Köy yolunda incelemelerde bulunan Vali Arslan, daha sonra, yatağının değiştirilmesi nedeniyle sık sık taşıp, köye zarar veren derenin sedde yapılarak ıslahı için gerçekleştirilmesi gereken yatırım ile ilgili durum değerlendirilmesi yaptı.
Balıkesir Valisi Arslan, 26 Ağustos 2011 Cuma günü, yapımına geçtiğimiz yıl kış aylarında başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Erdek ilçemize bağlı Ocaklar Beldesi ile Turan Köyü arasındaki 9.km.lik yolun virajlı ve dar olan 4,2 km.lik kısmında İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol yapım ve genişletme çalışmalarını inceledi ve iftarını Turan Köyü meydanında köylüler ile birlikte yaptı.
Ocaklar-Turan Köy yolundaki asfaltlama çalışmalarının devam ettiği bölümde yol çalışmasını yerinde inceleyerek, çalışanlar ile sohbet eden Arslan, çalışmaların devam ettiği alandan köye kadar olan 2 km.lik yolu protokol üyeleri ile yürüyerek kat etti. Yol boyunca İl Genel Meclisi Üyeleri (İGM) ve İlçe protokolü ile sohbet eden ve ilçenin sorunlarını dinleyen Vali, ilçemize bağlı köylerde çok güzel çalışmaların yapıldığını bunun sağlanmasında ilçedeki İGM Üyelerinin ve Kaymakamlığın uyum içerisinde çalışmasının yattığını bunun sonuncunda başarının beraberinde geldiğini dile getirdi. Turan Köyü`ne ulaştığında köylüler tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Vali Arslan, iftar öncesi köylüler ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Sohbet esnasında köylülerin sahile çok yakın akan dereden şikayetlerini dile getirmesi üzerine sahile inen ve dereyi inceleyen Vali, Balıkesir`e döner-dönmez konuyu yakından takip edeceği sözünü verdi.
İnceleme sonrası köylüler ile hep birlikte köy meydanında iftar eden Arslan, iftar sonrası köylülere hitaben yaptığı konuşmada; "Bayrama kısa bir süre kala devam eden yol çalışmalarını incelemek, sizler ile birlikte olmak ve beraber iftar etmek için bugün buraya geldik. Gösterdiğiniz ev sahipliği ve yakın ilgi ile her köyde rastlayamadığımız köy halkının tamamının katılımı nedeniyle hepinize çok teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresi olarak yapılan çalışmalar neticesinde köyünüzün yolunun dar ve aşırı virajlı olan bölümünün büyük bir kısmını tamamlamak üzereyiz. Tabiiki yol bittiğinde köyün bütün sorunları bitmiş olmuyor, her köyün kendine has küçükte olsa sorunları muhakkak vardır. Sahil şeridindeki dere yatağının temizlenerek, taşkınların ve kötü kokunun önlenmesi için Balıkesir`e döndüğümde DSİ nezdinde gerekli çalışmaları bir an önce yaparak sorunu çözeceğiz. Ben bugün burada bizlere gösterdiğiniz yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyor, yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. Arslan, Turan Köyündeki inceleme ve iftar programı sonrası Balıkesir`e dönmek üzere köyden ayrıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli