Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vali Arslana Bayan Gülden plaket

Vali Arslana Bayan Gülden plaket

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gülün eşi Hayrünnisa Gül, Eğitim Her Engeli Aşar Projesine desteğinden dolayı Balıkesir Valisi Yılmaz Arslanı ödüllendirdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül`ün eşi Hayrünnisa Gül, `Eğitim Her Engeli Aşar` Projesine desteğinden dolayı Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ı ödüllendirdi.
Hayrünnisa Gül`ün himayesinde gerçekleştirilen, Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği`nin paydaş olarak yer aldığı ``Eğitim Her Engeli Aşar`` kampanyasının üçüncü ve son yıl toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı`nda yapıldı.
İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı`nda düzenlenen `Eğitim Her Engeli Aşar` projesinin 3. Tanıtım gecesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda bedensel engelli katıldı.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı`nda gerçekleşen toplantıda konuşan Sayın Hayrünnisa Gül, insanlığın binlerce yıllık birikiminin en önemli kazanımlarından biri olan ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile güvence altına alınan eğitim hakkının, hiçbir fark ve ayrım gözetmeksizin herkesin doğuştan gelen hakkı olduğunu vurguladı.
Bundan hareketle yapılan yasal düzenlemelerle, Türkiye`de son yıllarda engellilerin eğitim hakları konusunda kayda değer bir gelişme sağlandığını belirten Gül, devlet tarafından engelli vatandaşların yararlanması için sunulan imkânların kurumsallaştırıldığını ve yeniden yapılandırılan sosyal güvenlik sistemi içinde, engelliler için özel kaynaklar oluşturulduğunu anlattı.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Hayrünnisa Gül, "Son olarak da, sesimizi duyan, çağrımıza cevap veren, çocuklarını dört duvar arasından çıkarıp hayata kazandıran, böylece hem kendilerine hem de ülkemize büyük değer katan ailelere teşekkür ediyor ve onlara bir kez daha seslenmek istiyorum: Unutmayın tek engel eğitimsizlik, unutmayalım, eğitim her engeli aşar" dedi.
Hayrünnisa Gül, `Eğitim Her Engeli Aşar` projesine destek veren  ve kampanya kapsamındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Vali Yılmaz Arslan ile Bursa, İstanbul, Kahraman-maraş, Ankara, Konya, Çorum, Antalya, Burdur, Edirne, Erzincan, Isparta, İzmir, Malatya, Ordu ve Van valilerini plaketle ödüllendirdi. Projeye destek veren mülki idare amirleri ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ödül aldığı gecenin sonunda toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli