Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vali Hasan Şıldak’tan Susurluk’ta geniş kapsamlı program

Vali Hasan Şıldak’tan Susurluk’ta geniş kapsamlı program

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirmek, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Susurluk İlçesi’ni ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirmek, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Susurluk İlçesi’ni ziyaret etti. 
Vali Şıldak, programına İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile muhtarların katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantısıyla başladı.  
Susurluk Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda; İlçede tarım, hayvancılık, eğitim, sağlık, turizm, tarımsal alanların sulanması ve ormanlarla ilgili birçok alandaki çalışmaları, yürütülen ve planlanan projeler ele alındı.  
Vali Şıldak toplantıya, Susurluk Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Nurettin Güney’den İlçeyle ilgili bilgileri alarak başladı. İl müdürleri, kurumlarının İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler verdi. Yürütülen güncel çalışmalar ve yeni taleplerin muhtarlar tarafından bizzat ilgili kurumların temsilcilerine aktarıldığı toplantıda hizmetlerin vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması noktasında yapılabilecekler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 
Toplantıya katılan muhtarların, Susurluk'ta ormancılık faaliyetlerinin Orman İşletme Şeflikleri aracılığı ile yürütülmesinde aksaklıklar yaşandığını dile getirmesi üzerine, Vali Hasan Şıldak toplantı devam ederken aradığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’den İlçeye müdürlük kurulması talebinde bulundu. Gelişmeye oldukça sevinen muhtarlar telefon görüşmesi üzerine Vali Şıldak’ı coşkuyla alkışladı. 
İlçede yürütülen pek çok çalışmanın başarıyla gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Şıldak, “Yatırımların takibini kurum Müdürlerimiz yapıyorlar. İlçemizde; hastane yapımının devam ediyor olması, hükümet konağının en kısa zamanda başlayacak olması, emniyet müdürlüğü için yeni bir hizmet binasına yakında başlanacak olması ve bunlara iki sağlık tesisimizin yapımıyla eğitim alanındaki yatırımları da eklediğimizde hepsi çok güzel sevindirici çalışmalar.” dedi. 
Toplantıda orman yangınlarına müdahalede vatandaşın büyük özveride bulunduğuna da değinen Şıldak, “Bu bölgede insanımız ormana çok sahip çıkıyor. Bu yüzden bilhassa orman köylerimizin çok desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Onlar yeşil örtümüze gözü gibi bakıyor. Yangına da hepimizden önce müdahale ediyorlar. Geçen sene İlimizde yangınlar oldu ama hep ilk aşamada hızlı müdahaleyle çok etkili bir şekilde söndürdük. Bu değerlerimiz kaybedildiği zaman geri kazanılması çok uzun zaman alan varlıklarımız. Bu sebeple bu sene de aynı performansı, aynı başarıyı el birliğiyle gösterelim” açıklamasıyla, orman yangınlarının daha sık yaşandığı yaz mevsimi öncesi hatırlatmada bulundu. 
Toplantının ardından Susurluk İlçesindeki temaslarına devam eden Vali Hasan Şıldak, Göbel Şehit Nusret Kula Ortaokulu’na ziyaret etti. Okul ziyaretinde öğretmenlerle toplantı yapan Şıldak, öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan Nusret isimli dergiyi inceledi. 
Derginin hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayan Şıldak, BİGEP Projesi’nin asıl sahibi olan öğretmenler ve öğrencilere bu tür faaliyetlerin enerji ve motivasyon verdiğini kaydetti. 
Vatan için canını hiçe sayan şehitlerin ailelerini her fırsatta ziyaret ederek özel olarak ilgilenen Vali Hasan Şıldak şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Erdoğan Kılıç’ın Karşıyaka Mahallesi’ndeki ailesini ziyaret etti. Şıldak, aileye kendisinden bir istekleri olup olmadığı sordu. Şehidin fotoğrafının ve bilgilerinin bulunduğu tabloyu ziyaret anısına aileye takdim eden Şıldak, “Şehitlerimizin emaneti olan sizlerin metaneti ve sabrı çok kıymetli. Sizin için ne yapsak az kalır ama devletin tüm kurumları sizlerin yanında olarak biraz olsun acınızı hafifletmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu. 
Engelli çocuğuna akülü araba talebinde bulunan bir annenin isteğinin en kısa sürede yerine getirilmesi talimatını veren Vali Hasan Şıldak daha sonra Beşeylül Caddesi ve Yeni Caddede bulunan esnafı dükkanlarında ziyaret etti. 
Vali Şıldak, programı kapsamında son olarak İlçenin sağlık hizmetinin kalitesini arttıracak, yapımı devam eden Susurluk Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemede bulundu. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı