Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali, Polis Okulunun mezuniyet töreninde

Vali, Polis Okulunun mezuniyet töreninde

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulunda 11. dönem 885 polis törenle yuvadan uğurlandı. Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulunun mezuniyet töreninde konuşan Vali Ahmet Turhan, polislere insan hakları uyarısında bulundu.

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu`nda 11. dönem 885 polis törenle yuvadan uğurlandı.
Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu`nun mezuniyet töreninde konuşan Vali Ahmet Turhan, polislere insan hakları uyarısında bulundu.
Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu`nda eğitimlerinin tamamlayan 8`i bayan 885 Özel Harekat Polisi, mezuniyet sevinci yaşadı. 
Genç polisler 5 ay kurs görüp göreve başlayacak. 
Törende, genç polislere seslenen Vali Ahmet Turhan, görev yaparken insan haklarını hep akıllarında bulundurmalarını istedi. 
Vali Turhan: "Görev yaparken, insan hakları aklınızda olsun"
Mezuniyet töreninde genç polislere seslenen Vali Ahmet Turhan, polisliğin zor olduğu kadar onurlu bir görev olduğunu bildirdi. Polisin halkın huzur ve güvenini sağlamanın yanında bölücü teröre karşı kahramanca mücadele etiğine dikkat çeken Vali Turhan "Görevlerinizi yerine getirirken daima hukuk çerçevesinde hareket edeceksiniz. Kanunların size verdiği yetkiyi ve arkanızda devleti bularak görev yapacaksınız. Bunu yaparken halkımızın menfaati, insan hakları her zaman aklınızda olsun. Yanlış yaptığınız bir davranış sadece mensup olduğunuz teşkilata değil, devletimize de zarar verecektir" dedi.
Okul Müdürü Şenöz: "Sizler özel eğitim aldınız"
Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. İbrahim Şenöz "Bu yıl okuldan mezun olan sizler diğer meslek yüksek okullarındaki emsallerinize göre daha özel, donanımlı ve nitelikli bir eğitim aldınız. Her türlü iklim koşullarında, karada, denizde, gölde, çamurda ve batakta her türlü düşman unsuruyla mücadele edebilecek şartlarda göreve hazır hale getirildiniz" dedi. 
Konuşmalardan sonra, 11`inci dönemi 1.si Onur Selvitopu yaş kütüğüne plaket çaktı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı