Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak adaları ziyaret etti

Vali Şıldak adaları ziyaret etti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, milletvekilleri ve protokol üyeleri ziyaret ve açılışlar için Marmara Adası'nda temaslarda bulundu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, milletvekilleri ve protokol üyeleri ziyaret ve açılışlar için Marmara Adası'nda temaslarda bulundu. 
GESTAŞ’a ait "Bayramiç" isimli feribotla başlayan ilk seferle Narlı Mahallesi İskelesi’nden Marmara İlçesi’ne hareket eden Vali Şıldak ile beraberindekiler, Paşalimanı Adası’nın Balıklı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. 
Balıklı Mahallesi ziyareti sonrası Vali Şıldak ve beraberindekiler Marmara Adası’na geçti.
Vali Şıldak ve beraberindekiler Marmara Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç ve Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy'u ziyaret etti. 
Kaymakamlık ve Belediye ziyaretinin ardından Marmara İlçesi’nde ilk olarak Recep Ahmet Mercan İlk ve Orta Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. 
Recep Ahmet Mercan adına oğulları Alpsel Mercan ve Tansel Mercan tarafından yaptırılan 18 derslikli okulun açılışında konuşan Vali Şıldak, "Hayırseverlerimizin de İlimize katkıları bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Maddi değeri bir tarafa, İlçenin en gözbebeği noktasında harabe durumunda iken 1,5 yıl gibi kısa bir sürede yapılan bu okulun ikinci dönemin başına yetiştirilip eğitimin hizmetine sunulması çok önemli. Okulumuz 4'ü ana sınıfı, 14'ü ilkokul ve ortaokul olmak üzere toplam 18 derslikte 222 öğrenciyle geniş kapasiteli, bahçesiyle ve denize nazır konumuyla gençlerimize, çocuklarımıza eğitim veriyor.” dedi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaptığı konuşmada, Marmara İlçesi’ne yeni bir eğitim kurumu kazandırılmasında emeği geçen hayırsever Mercan ailesine teşekkür etti. 
Marmara İlçesi programında açılış ve incelemelerde bulunmaya devam eden Vali Şıldak, atıl durumda bulunan bir alanın taş duvar işi, kamelya, kafe, park ve seyir terası ile birlikte yeni bir yürüyüş alanıyla İlçenin cazibe merkezi olacak Şifalı Su Seyir Terası ile kütüphane kafe olarak hizmet verecek restorasyonuna Balıkesir Valiliği’nin de katkı sağladığı Kole Burnu Tarihi Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. 
Vali Şıldak, Marmara İlçesi programında Çınarlı Kültür Varlıklarını Yaşatma Derneği'nin envanteri ve Marmara Belediye Başkanlığı envanterine kayıtlı etnografik ve arkeolojik eserler teşhir tanzim aşamasının tamamlanarak sergileneceği Marmara Adası Tarih ve Deniz Müzesi'nde incelemelerde bulundu. 
Programına Avşa Adası’ndaki temaslarıyla devam eden Vali Şıldak, adada yapımı devam eden Aile Sağlığı Merkezi İnşaatı ile Jandarma Karakol Komutanlığı Binası Proje Alanında incelemelerde bulundu. Tamamlanarak hizmete sunulacak bu iki çalışmanın adanın gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Şıldak, yatırımların şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Vali Şıldak ve beraberindekiler program kapsamında son olarak vatandaşlarla bir araya gelerek, Marmara Denizi’nin kalbi olan adada olmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. 
Vali Hasan Şıldak'ın Marmara İlçesi programına; AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Pakize Mutlu Aydemir ve Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Marmara Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Binbaşı Umut Yavaş, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şıldak adaları ziyaret
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı