Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Çalışmalarını Değerlendirdi

Vali Şıldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Çalışmalarını Değerlendirdi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl genelindeki bağlı kuruluşların yöneticileri ve meslek personelleri ile yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl genelindeki bağlı kuruluşların yöneticileri ve meslek personelleri ile yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldi. 
Toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost katıldı.  
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün toplumun en çok ihtiyaç sahibi olan kesimine devletin sıcaklığını hissettirdiğini söyleyen Şıldak, “En hassas, en kırılgan kesime sizler vesilesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti elini uzatıyor. Siz devletin o şefkatli sıcak, samimi ve kucaklayan tarafını temsil ediyorsunuz. Bu sebeple yaşlı vatandaşlarımız, bakıma muhtaç vatandaşlarımız, engellilerimiz, şehitlerimizin kıymetli aileleri, gazilerimiz ve onların aileleri başta olmak üzere bütün bu belli yoksunluklar yaşayan insanlarımıza hizmet etmeye gayret gösteriyorsunuz.” dedi. 
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü hizmetlerin vicdani olarak karşılık bulacağını sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Siz kamu personeli görevinizin yanında çok hayırlı bir iş daha yapıyorsunuz. Samimi olarak yaptığınız her çalışma o alanda gösterdiğiniz çaba, vicdani olarak karşılık bulacaktır. Böyle bir alanın neferlerisiniz, omuzlarınızdaki yük çok ağır. Devletimizin sizden beklediği; kurumların hata yapmadan çalışması, hizmet ettiğiniz bu insanlara çok ihtimamlı ve hassas yaklaşmanız. Titiz bir çalışma yaparak bu alandaki insanlarımızı kaybetmemek, tam tersine kazanmak. Gerek yönetici sıfatıyla burada bulunan personelimiz gerekse alanda bilfiil çalışan uzmanlarımız, sosyal çalışmacılarımız, psikologlarımız, öğretmen pozisyonunda bulunan personelimiz, kapıdaki güvenlik görevlimizden tutun da hizmetli personele, şoföre, kuruluş yöneticisine kadar, her yaptığınız gözlem altında, hedef kitle tarafından gözlemleniyor. Şehit ailelerimize yaptığımız ziyaretlerde, şehitlerimizin cenazelerinde gözlemliyoruz ki aslında onların içinde bulunduğu ruh hali diğer gruplarımızda da var. Siz zaten bu işin içinde olarak çoğu zaman empati ile o ailenin yerine geçip o duyguyu yaşıyorsunuz. O duyguyu karşı tarafa aktarırsanız olayın % 90’lık kısmını halletmiş olursunuz.” ifadelerini kullandı. 
Projeleri hayata geçirme noktasında daha hızlı ilerleme olacağını söyleyen Vali Şıldak, “Yoksunluğu olan, bir ihtiyacı olup el uzatamadığımız kimse kalmamalı. Doğru bir hizmet akışı sağlamamız lazım. İncelenecek, üzerinde durulacak, titizlik gösterilecek çok husus var. Biz iyi yapılan her çalışmanın, özellikle projeli çalışmaların destekçisiyiz.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı