Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak Altıeylül İlçesi’nde muhtarları dinledi

Vali Şıldak Altıeylül İlçesi’nde muhtarları dinledi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık her ay bir ilçede çalışmaların ele alındığı toplantıların 15. sini Altıeylül İlçesi’nde gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaklaşık her ay bir ilçede çalışmaların ele alındığı toplantıların 15. sini Altıeylül İlçesi’nde gerçekleştirdi. 
Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezi’nde yapılan toplantıda Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Hasan Avcı’dan İlçeyle ilgili genel bilgileri alan Vali Şıldak, daha sonra talep ve ihtiyaçlarını aktarmaları için muhtarlara söz verdi. 
Sorunların sonuca ulaşması için taleplerin ilgili kurumun temsilcisine bizzat iletildiği interaktif katılım sağlanan toplantıda eğitim, sağlık, spor, tarım, hayvancılık, asayiş ve huzurun temini, kültür, çevre ve sulama gibi birçok konu görüşüldü. Karşılıklı görüşmelerin yapıldığı değerlendirme toplantılarıyla işbirliği ve koordinasyonun güçlendiğini ifade eden Vali Şıldak muhtarlara kapılarının her zaman açık olduğunu söylemesinin yanı sıra her hafta Salı gününü muhtarlara ayırdığını hatırlattı.  
Çevre konusundaki duyarlılığı çok daha yükseltmiş durumda olduklarını muhtarlarla paylaşan Vali Şıldak, “Derelerde, akarsulardaki kirlilik sanayi kuruluşları veya hayvansal atıklardan kaynaklı olabilir. Tüm bunlara tahammülümüz yok ve en hızlı şekilde müdahale ediyoruz. Tabi ki bu sorunun kökten çözülmesin peşindeyiz. Muhakkak surette cezasız kalmamasını istiyoruz. İlimizde de çok sayıda işletme cezalandırıldı. Sizler yeter ki zamanında bilgi aktarın, ihbarlarınızı ve şikayetlerinizi ulaştırın.” diye konuştu.  
Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda da muhtarlardan destek beklediğini dile getiren Vali Şıldak, “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “UYUMA” programını cep telefonlarınıza indirmenizi istiyorum. Uyuşturucu satışı veya kullanımı ile ilgili durumlarda programa tuşladığınız zaman polisimiz veya jandarmamız en kısa sürede oraya müdahale ediyor. Muhtarlarımızın da tamamının telefonunda bu programın olmasını istiyorum. Sağduyu sahibi her insanımızın devlet olarak desteğine ihtiyacımız var. Toplum olarak uyuşturucuyu bitirme, bunlara fırsat vermeme açısından kendimize söz vermemiz lazım.” diye konuştu.  
Uyuşturucu ile mücadelenin diğer bir boyutunun Valilik tarafından uygulanan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Uyuşturucu İle Mücadele Projesi’ne destek vermek olduğunu işaret eden Vali Şıldak, “Sizlerden Valilik ve Kaymakamlık Açık Kapı Birimlerinde yürüttüğümüz, bu gençlerimize el uzattığımız projemize destek vermenizi istiyorum. Çevrenizde tanıdığınız, bildiğiniz gençleri ikna edip bize getirmenizi istiyorum.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı