Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak basın mensuplarıyla buluştu

Vali Şıldak basın mensuplarıyla buluştu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.  
BGC Başkanı Ramazan Demir ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Gökhan Eren, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve gazeteciler katıldı.  
Vali Şıldak, programda yaptığı konuşmada "Hem Çalışan Gazeteciler Günü, hem de İdareciler Günü dolayısıyla bu iki güzide mesleğin mensuplarının özel günlerini kutluyorum. Basın, demokratik toplumlarda en önemli unsurlardan biridir. Siyaset bilimi derslerinde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak tanımlanır. Basın güçlüdür. Çünkü haber yaparak kamuoyunu bilgilendirir. Bu haberin niteliği, içeriği tabi ki çok önemlidir. Bir haberi iyi yaparsanız iyi sonuçlar doğurur. Haberleri çarpıtma, gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür durumlarla karşılaşıldığında basın tamamen kötü bir silaha dönüşebilir. Basın hiçbir zaman dördüncü kuvvet olma özelliğini, kalitesini başkasının aracı haline getirmemelidir. Bu takdirde itibarını kaybeder. Basın hem insanları, toplumu aydınlatıyor, bilgi sahibi yapıyor hem de kamuoyuna kamunun faaliyetlerini duyuruyor. Bizim vermek istediğimiz mesajları iletiyor. Adeta bizim gözümüz, kulağımız oluyor. Basın olmadan hiçbir kamu hizmetinin doğru algılanması, yerine ulaşması mümkün değil. O yüzden demokrasilerde basın önemlidir. İlimizde görev yapan bütün basın mensuplarımızın, görevini etik ilkelere bağlı, objektif olarak yerine getiren bütün basın mensuplarımızın bu özel günlerini canı gönülden kutluyorum." diye konuştu.

 Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Şıldak basın mensuplarıyla buluştu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli