Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vali Şıldak başkanlığında trafik sorunları görüşüldü

Vali Şıldak başkanlığında trafik sorunları görüşüldü

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında ‘Balıkesir Trafik Sorunları Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında ‘Balıkesir Trafik Sorunları Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. 
Ayvalık, Edremit ve Bandırma İlçelerinin trafik sorunlarının ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğü toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Serdar Güler ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü J.Asb.Kd.Bçvş. İhsan Çınar tarafından sorumluluk alanlarındaki mevcut trafik durumları ve sorunlarıyla ilgili sunumlar yapıldı. Çözüm önerilerinin de yer verildiği sunumlarda çeşitli seçenekler kapsamlı olarak ele alındı. 
Özellikle yaz döneminde nüfus artışı yaşanan ilçelerin trafik sorunlarının ele alındığı toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Vali Şıldak hayata geçirilecek düzenlemelerin ‘Turizm Şehri Balıkesir’in yükseliş ivmesine yakışan görüntüye kavuşmasına katkı sağlayacağını dile getirdi. 
Toplantıda ilk olarak yaz sezonunda büyük bir nüfus artışı yaşanan Ayvalık İlçesinin trafiği değerlendirildi. Yoğun araç trafiğinin yaşandığı güzergahlarda ne gibi düzenlemelerin yapılacağı görüşüldü. 
Toplantıda trafik yoğunluğu bakımından yaz aylarında hatırı sayılır bir artışın yaşandığı ve Çanakkale’ye ulaşımı sağlayan ana güzergah üzerinde bulunan Edremit İlçesinin trafiği hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Edremit İlçesindeki mevcut kavşakların durumu ile yapılmasına ihtiyaç duyulan düzenlemelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. 
Balıkesir’in kuzey bandında yer alan Bandırma İlçesinin trafiğinin mevcut durumu hakkında bilgi verildi. Trafik akışının rahatlaması için neler yapılabileceği aktarıldı. Mevcut kavşaklardaki düzenlemeler ve yeni çalışmaların görüşüldüğü toplantıda Bandırma’da yoğunluğun sadece yaz aylarında değil yılın her ayında yaşandığı ifade edildi. 
Balıkesir’in iki üniversitesinden birinin yer aldığı Bandırma’da, özellikle okul ve mesai çıkışlarında bir yoğunluk yaşandığının altı çizilirken, toplu taşıma araç güzergahları, yaya geçitleri gibi trafik düzeni ve akışının önemli parçası durumunda olan konularla ilgili yapılması gereken düzenlemeler değerlendirildi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı