Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak, Burhaniye’de incelemelerde bulundu

Vali Şıldak, Burhaniye’de incelemelerde bulundu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, birçok kesimle bir araya geldiği ilçe programları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Burhaniye’ye gitti.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, birçok kesimle bir araya geldiği ilçe programları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Burhaniye’ye gitti. 
Vali Şıldak programına Burhaniye Devlet Hastanesi’ni ziyaretle başladı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ve İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serkan Kadir Keskin'in de yer aldığı ziyarette vatandaşlarla sohbet eden Şıldak, onlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu, sağlık personelinden yaptıkları işlerle ilgili bilgi aldı, vatandaşların sağlığına kavuşması için özveri ile çalışan personele teşekkür etti.  
Vali Şıldak programının devamında öğrencilerle bir araya geldi. Balıkesir genelinde uygulanan BİGEP Projesi ile eğitimi birinci öncelik yapan Şıldak, Burhaniye Bilim ve Sanat Merkezi’ne ziyarette bulundu. 
Bilgiyle, insan ve vatan sevgisiyle donatılan öğrencilerle sohbet eden Şıldak, öğretmenlerle de bir araya gelerek BİGEP konusundaki görüşlerini dinledi. 
Programlarında Balıkesir’in istihdam ve gelişimine katkı sağlayan işletmeleri de ziyaret etmeye özen gösteren Şıldak, Burhaniye Burcu Gıda Konserve ve Salça Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Tarım şehri Balıkesir’de üretilen ürünlerin yine Balıkesir sınırlarında işlenerek sofralara gelmesi sürecine ziyaretleriyle tanık olan Şıldak, işletmenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
Vali Şıldak’ın Burhaniye programında son olarak tarım sektörünü güçlendirme çalışmaları kapsamında “Zeytin Çalışma Grubu” değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 
Vali Şıldak başkanlığında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, ilgili kurum temsilcileri ve sektör temsilcileri katıldı. 
Toplantıda hastalık ve zararlılarla mücadelede yeni teknolojilerin kullanılarak mücadele edilmesi, hasat şekli, üretimin arttırılması için yapılacak çalışmalar, sektörün çözüm bekleyen sorunları başta olmak üzere konular kapsamlı olarak ele alındı ve uygulanması planlanan projeler, hedefler değerlendirildi. 
Balıkesir’in zeytin denilince rengiyle, tadıyla, kokusuyla önde gelen İl olduğunun vurguladığı toplantının devamında bu sektörde yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 
Ali Çetinkaya Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Şıldak, programında son olarak 1993 yılında Iğdır'da şehit düşen Jandarma Er Turhan Bayraktar'ın ailesini ziyaret etti. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı