Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak emniyet personeliyle iftarda buluştu

Vali Şıldak emniyet personeliyle iftarda buluştu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Türk Polis Teşkilatı'nın 178. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla emniyet personeli ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında konuşan Vali Şıldak, oturmuş düzenleri, kurumsal yapıları, gelenekleri, görenekleri, toplum yapısına sirayet etmiş kurumların yansımalarının ülkeleri farklı kıldığını söyledi. 
Bu yansımaları ülkemizde köklü geçmişiyle görebileceğimiz kurumların başında polis teşkilatının geldiğini işaret eden Vali Şıldak “Emniyet teşkilatı iyi günde, kötü günde, her zaman herkesin yanında olan; görevi gereği bunu severek, gönülden ve fedakarca icra eden müstesna kurumlarımızdan biridir. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'yla birlikte görevlerini büyük bir fedakarlıkla yürüten bu kahraman teşkilat Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, şehadete ulaşan pek çok şehidimize de yuva olmuştur. Onların kederini bağrına basmış ve gazileriyle yücelen bir değer olarak ülkemizde gelişimiyle; gerek insan kapasitesi, gerek araç, gereç, donanım, fiziksel ortamlar ve gücüyle, kuvvetiyle medarı iftiharımız olmaya devam etmektedir. Bu itibarla özellikle vurgulamak gerekir ki ülkemizin terörle mücadelesinde 2016 yılında maruz kaldığımız darbe girişimi öncesinden itibaren bu hain yapıya direnen ve kendi iç temizlik harekatını başlatan ender kurumlarınızdan biridir. Bir kez daha ifade etmek gerekir ki darbe girişiminin başarılı olamamasında en önemli faktörlerden biri emniyet teşkilatıdır. Bu vesileyle ben her bir emniyet personelimizi tebrik etmek istiyorum. Balıkesir sınırlarında görev yapan tüm personelimizin polis gününü kutluyorum. Şehadet mertebesine ulaşan bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Bu vesileyle tabii ki acı, keder ve hüznü en derinden yaşatan deprem vesilesiyle kaybettiğimiz hem emniyet mensuplarımız, hem bütün vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum.” dedi.   Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı