Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Şıldak 'En İyi Narkotik Polisi: ‘Anne' lerle buluştu

Vali Şıldak

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ziyaret ettiği Edremit İlçesi’nde, uyuşturucuyla mücadelede 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' lere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ziyaret ettiği Edremit İlçesi’nde, uyuşturucuyla mücadelede 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' lere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.  
İçişleri Bakanlığı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından hayata geçirilen 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' Projesi ile yasaklı madde kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanılması amaçlanıyor. Proje kapsamında bu güne kadar İl genelinde toplam 3.337 anne ve anne adayına verilen eğitimle bireyin yetişmesinde en önemli faktör olan anneler uyuşturucuyla mücadeleye ortak oluyor.  
Vali Hasan Şıldak bugün Edremit'te 'En İyi Narkotik Polisi: Anne" Projesi kapsamında düzenlenen seminerde annelerle bir araya geldi. Seminere Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG Bnb. Emrah Kadir Çakır, ilgili birimlerin İlçe Temsilcileri ile çok sayıda anne ve anne adayı katıldı.  
Uyuşturucu maddeler ve bunlardan nasıl uzak durulması gerektiği, kullanan kişide oluşan değişimler hakkında ayrıntılı bir sunumun yapıldığı toplantıda Vali Hasan Şıldak öncülüğünde yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesi hakkında da bilgilendirme yapıldı. Bağımlı bireylerin veya ailelerinin Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Açık Kapı Birimlerine başvurmalarıyla başlayan sürecin, kişilerin sosyal hayata ve çalışma hayatına dahil olmalarına kadar yapılanlar katılımcılara anlatıldı. 
İl merkeziyle birlikte Edremit İlçesinde de kurulan Uyuşturucuyla Mücadele Birimi’ne projenin başlatıldığı günden bu yana 380 kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Vali Şıldak, yaptığı konuşmada "Çocuklarımızın, gençlerimizin korunması yani uyuşturucu kullanmamaları için özellikle anne olarak kadınların evlerinde çocuklarına yakın olmaları gerekiyor. Her şeyden önce çevresi kimler, kimle görüşüyor, kiminle arkadaşlık yapıyor, eve ne zaman geliyor, nerede vakit geçiriyor, bunları takip edin. Okul Müdürlüğü ve öğretmenler de takip edecek, izleyecek. Ama çocuklarımızla konuşmazsak kendi dünyalarından bir başka dünyaya yol alırlar. 'En İyi Narkotik Polisi: Anne' Projesinin amacı çocuğun evdeki ortamda iyi takip edilmesiyle uyuşturucu bataklığına düşmemesi için bilinçlenmeyi içeriyor. Bunun yöntemi sizlere bugün çok iyi bir şekilde aktarıldı, anlatıldı. Çünkü uyuşturucu kullanımı intihara sürüklüyor, onları katil yapıyor, suç işletiyor, hırsız yapıyor. Yani sağlığını bozmakla kalmıyor ailesinden koparıyor, yuvalarını yıkıyor. Bu durum çağımızın sosyal depremidir." dedi. 
Bu çalışmaların uzun vadeli ve kalıcı çözümleri beraberinde getirmesi için sosyal çalışmaların da yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak, Balıkesir Valiliği öncülüğünde birçok paydaş kurumla birlikte yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesi hakkında bilgiler verdi.  
Bilgilendirme faaliyetleri esnasında ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’ Projesinin yanı sıra uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu olan “UYUMA” uygulaması vasıtasıyla kimlik bilgileri paylaşılmadan narkotik suçlarına yönelik kolaylıkla ihbarda bulunulabileceği de anlatıldı. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli