Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Şıldak, ilçe müftüleri ile bir araya geldi

Vali Şıldak, ilçe müftüleri ile bir araya geldi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, ilimize bağlı tüm ilçelerin müftüleri ile yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, ilimize bağlı tüm ilçelerin müftüleri ile yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldi. 
Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Değerlendirme Toplantısı’na Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Meydan ile İlçe Müftüleri katıldı. 
Toplantıda yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülüklerin manevi yönden toplumun ihtiyaç duyulan pek çok alanına hitap ettiğini söyleyen Vali Şıldak, “Müftülüklerimiz tarafından yapılan faaliyetler, bilgilendirmeler ve eğitimler; dinimizin iyi anlaşılması ve uygulanması noktasında toplumumuzun ihtiyaç duyduğu hususları tamamlamak, onlara destekleyici mahiyette fayda sağlamak üzere pek çok alanda misyon üstleniyor. Böyle bir meslek grubunun, sayıca yüksek bir kitlenin sizler de İlçelerde başında bulunuyor, yönetimini gerçekleştiriyorsunuz. Bizler daha genel bir yaklaşımla yürüttüğünüz çalışmaların hizmet alanını değerlendirme imkanına sahip oluyoruz.” dedi. 
Pandemiyle mücadelede din görevlilerinin önemli katkılar sağladığını belirten Vali Şıldak, “Başta Vefa Destek Grupları olmak üzere ve camilerimizdeki tedbirlerin uygulanmasının takibi gibi pek çok konuda din görevlerimizden pandemi sürecinde istifade ettik. Sizlerin nezdinde her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Camilerimiz kuralların sıkı şekilde uygulandığı, dikkat edildiği yerlerdi. Hastalık konusunda kimse buralarda zarar görmedi. Pandemide içinde bulunduğumuz dilim ise aşı zamanı. Aşı sayesinde bu toplantıları yapabilir hale geldik. Geçen sene bir koruma mekanizması yoktu ama bu yıl aşı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pandemi sürecini en sağlıklı yürüten ülkelerin başında geliyoruz. İlimizde vakalar bir hayli yüksek durumda. Hastalarımız genelde kronik rahatsızlığı olanlar ve aşısı eksik olanlar. Bu sebeple bilime inanmak lazım. Balıkesir'de günlük 20 bin kişi 3. doz aşı için sağlık kuruluşlarına gidiyor. Balıkesir vaka sayısında 9.cu, iki doz aşı sırasında ise 8.ci sırada yer alıyor. Bu süreci başarıyla yürütmeye devam edeceğiz. Sizlerden ricamız camilerimizdeki tedbirleri uygulamaya devam etmeniz. Özellikle seccade kullanımı konusundaki hassasiyeti iyi bir diyalog ve iyi bir iletişimle cemaate aktarınız. Maske konusundaki uyarılara da camilerimizde devam etmek gerekiyor.” şeklinde konuştu. 
Din görevlilerinin şehit aileleriyle de yakından ilgilenmeleri gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak, “Evlatlarını vatan için feda etmiş bu kişileri, sizlerin de yalnız bırakmaması gerekiyor, onlar size de emanet.” dedi. 
Toplantıda yaptığı konuşmada uyuşturucuyla mücadele konusuna da değinen Vali Şıldak, “Uyuşturucuyla mücadelede bir yıl önce başlattığımız Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi’ne imamlarımız destek veriyor ama istediğimiz katkı tam olarak gelmiyor. Projemiz, bu bataklığa düşüp kurtulmak isteyenleri tutup kurtarıyor. Bir kişiyi bile topluma tekrar kazandırabilmeyi iş edinmemiz lazım. Her müftümüzden projeye destek sözü alıyorum. İmamlarımızı organize edin, Ocak ayının sonuna kadar her ilçemizden iki gencimizi projeye kazandıralım.” şeklinde konuştu. 
Toplantının devamında katılımcılara söz veren Vali Şıldak, yürütülen ve planlanan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şıldak müftüleri araya geldi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı