Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Şıldak, körfez bölgesi esnafın temsilcileriyle buluştu

Vali Şıldak, körfez bölgesi esnafın temsilcileriyle buluştu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, körfez bölgesinde faaliyet gösteren esnaf odalarının başkanlarıyla Burhaniye’de düzenlenen yemekli programda bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, körfez bölgesinde faaliyet gösteren esnaf odalarının başkanlarıyla Burhaniye’de düzenlenen yemekli programda bir araya geldi.  
Programa; Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan ve körfez bölgesinde faaliyet gösteren esnaf odalarının başkanları katıldı. 
Oda başkanlarının talep ve varsa sorunlarını karşılıklı fikir alışverişi ile aktardıkları yemekte konuşan Vali Şıldak, körfez bölgesinin sorunlarını yakından bildiklerini söyledi. 
Körfez bölgesine bütün kurumlarla özellikle yoğunlaşıldığını belirten Şıldak, “Bizim temel görevimiz insanların huzurunu, asayişini, güvenliğini sağlamak. Burada uyuşturucu ve hırsızlık olmak üzere iki başlıktan söz edildi. Birinci mesele bu bölgedeki genel asayiş konusu, ikinci mesele ise trafik sorunu. Bölgemizde ciddi bir trafik hareketliliği var. Gerek Edremit şehir merkezi gerekse Ayvalık şehir merkezinin trafik sorunları, bir an önce ele alınması gereken büyük ihtiyaçlar. Bir de tabii İzmir-Çanakkale hattı var. Akçay, Altınoluk, Zeytinli bölgesinde bilhassa yaz aylarında yaşadığımız büyük trafik sıkıntıları var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Karayollarımız ile birlikte bir proje hazırlığı içerisinde. Akçay'daki ve daha ilerideki kavşaklarda yaşanan trafik sıkışıklığını çözmeye yönelik adımlar atıyoruz.” diye konuştu. 
Zehir tacirlerine yönelik yürütülen çalışmalarla da bilgiler veren Vali Şıldak, pandemiyle mücadelede en güçlü silah olan aşılama konusuna da değinirken “Aşılama noktasında Sağlık Bakanlığı bir uygulamasını değiştirdi. İki aşı olanların 3. aşı olması için 6 aylık süre verilmişti. Dün itibariyle bu kural değişti ve 6 aylık süre 60 güne, yani 2 aya düşürüldü. 2 aylık süresi dolan herkes 3. aşıyı olabilir. Sizler de esnafımızı bu konuda bilgilendirin.” diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli