Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vali Şıldak Manyas’ta

Vali Şıldak Manyas’ta

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında toplantı yapmak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Manyas İlçesinde gün boyu süren bir program gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlçe programları kapsamında toplantı yapmak, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Manyas İlçesinde gün boyu süren bir program gerçekleştirdi. 

Vali Şıldak Manyas İlçesindeki temaslarına Bölge, İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile muhtarların katıldığı toplantıyla başladı.  

Merkez Çarşı Camii Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, Manyas Kaymakamı Koray Çelik ve Belediye Başkanı Tarcan Barçın’dan İlçeyle ilgili genel bilgileri alan Vali Şıldak toplantıya katılan kurum müdürlerinden İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamaları dinledi.  

Eğitimden sağlık hizmetlerine, tarım ve hayvancılıktan sportif faaliyetlere kadar bir çok konunun görüşüldüğü toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla vatandaşlara hizmetlerin hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması amaçlandı. 

Mahallelerinde yaşadıkları sorunları aktarmaları için mahalle muhtarlarına da söz veren Vali Şıldak, vatandaşın sözcüsü olan muhtarların her türlü taleplerini dinledikten sonra sorunların çözüme ulaşması yönünde çalışmaların yapılacağını belirtti. 

Toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede toplantının verimli geçtiğini ifade eden Vali Şıldak, Manyas denilince herkesin aklına Manyas Kuş Cenneti geldiğini hatırlattı. 

Kuş Cenneti’nin marka değere sahip olduğunun altını çizen Vali Şıldak “Gölün büyük kısmı Bandırma sınırlarında fakat teknik ismi artık Manyas Kuş Cenneti olarak yerleşmiş durumda. Ayrıca Manyas'ta sulama oranının bir hayli yüksek olduğunu ve sulanabilir arazilerinin % 60 gibi büyük kısmının sulandığını görmekteyiz. Çiftçimiz bunu iyi değerlendirmeli. Hem sulama konusunda hem de toplulaştırma konusunda Devlet Su İşlerimizin güzel işler yaptığını ifade etmek istiyorum. Yakından takip ettiğimiz iki çalışma var. Bunlardan biri organize sanayi ile ilgili. Tabii tarım OSB'ler, ihtisas OSB'ler çok zorlu süreçler. Manyas'ta sanayi sitesi girişimi çok yerinde bir girişim. Bunu destekliyoruz ve takibini de yapacağız. İlçemizde fiili kapasiteyle 50 yatağa kadar çıkarılabilecek hastane, aile sağlığı merkezi, acil sağlık hizmetlerinin yürütüleceği 112 Merkezi, çok kısa sürede hayata geçirilecek sağlık yatırımları olacak.” dedi. 

Muhtarların kurumların yürüttüğü çalışmalardan haberdar olmaları açısından bu toplantıların önemli olduğuna vurgu yapan Şıldak, "Her Salı günü muhtarlarımız bize randevu almadan öğleden önce gelebilirler, görüşebilirler.” diye konuştu. 

Programını Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek sürdüren Vali Şıldak, okulun atölyelerinde ziyaret ettiği öğrencilerle sohbet ederken, hayvan sağlığı alanında derslerini pratik yöntemlerle pekiştiren öğrencilerin tedavi ettikleri köpeğin durumu ile ilgili bilgi aldı. 

Meslek liselerinin kalifiye iş gücünde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Şıldak, Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gıda laboratuarı, çocuk gelişimi atölyesi, sanat uygulama atölyesi ve müzik atölyesini gezdi. Müzik atölyesinde müzik öğretmeni ve öğrencilerin müzik dinletisi Vali Şıldak’ın yoğun programında kısa bir mola oldu. 

Vali Şıldak ilçedeki programında okul ziyaretinin ardından Eski Manyas Mahallesi’ne gitti. Mahalle sakinlerinin talep ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Şıldak, vatandaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Şıldak, beraberindeki kurum müdürlerinden vatandaş tarafından iletilen ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı. Taleplerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi. 

Vali Şıldak, yoğun programında şehit ailelerini yalnız bırakmadı. Şehitlerin emanetleri ve gazilerin her zaman yanında olan Şıldak Şehit Polis Memuru Cem Genç’in ailesini ziyaret etti. Ziyaretinde aile ile bir süre sohbet eden Şıldak, ziyaret anısına şehidin fotoğrafının ve bilgilerinin bulunduğu tabloyu takdim etti. Şehidin ailesi Vali Şıldak’a ilgi ve alakalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

İlçe programlarında Balıkesir'in ticaretine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan işletmeleri de ziyaret eden Şıldak, Ünal Çiftliği ve Makarna Manyas İşletmelerini ziyaret etti. 

Programın son durağı ise Vali Şıldak’ın çok önem verdiği Kuş Cenneti oldu. Vali Şıldak, Kuş Cenneti Milli Parkının şartlarının iyileştirilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Göç eden 266 kuş türüne ev sahipliği yapan Kuş Cenneti’nde devam eden yenileme çalışmaları tamamlandığında ilçe turizmine bir canlılık getirmesi bekleniyor. 



Anahtar Kelimeler: Şıldak Manyas’
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı