Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Şıldak, sağlık hizmetlerini değerlendirdi

Vali Şıldak, sağlık hizmetlerini değerlendirdi

Balıkesir’de suçlarla kapsamlı mücadele kapsamında “Şehit Polis Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir genelinde yürütülen sağlık hizmetlerini geniş bir çerçevede ele almak üzere “Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı” gerç

Balıkesir’de suçlarla kapsamlı mücadele kapsamında “Şehit Polis Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir genelinde yürütülen sağlık hizmetlerini geniş bir çerçevede ele almak üzere “Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. 
Vali Şıldak başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Serkan Kadir Keskin’in yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları ve Başkan Yardımcıları, İl genelindeki hastanelerin Başhekimleri, İlçe Sağlık Müdürleri ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları katıldı.  
Balıkesir’de 2021 yılında yürütülen sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda ilk olarak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin kapsamlı bir sunum yaptı. 
Sağlık sektörüyle ilgili birçok konunun ayrıntılı olarak aktarıldığı sunumda, aşılamadan bulaşıcı hastalıklara, anne ve bebek ölümlerinden yıllık intihar verilerine, içme ve kullanma sularının kontrolünden mavi bayraklı plajlara kadar farklı konulara ilişkin detaylı bilgiler verildi. 
İl Sağlık Müdürü Keskin, Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında vakalara ulaşma hızının iyi bir seviyede olduğunu belirtirken, Bakanlık tarafından 2021 yılında 19 ambulansın Balıkesir’e tahsis edilmesiyle bu sayının bugüne kadarki en yüksek sayı olduğunu ifade etti. 
Sunumunda her ilçeyi tek tek ele alan Keskin, ilçelerin fiziki şartlar ve çeşitli branşlardaki doktor ile personel ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler aktadı.  
Vali Şıldak, Hizmet Başkanlarına ve Başkan Yardımcılarına, hastanelerin Başhekimlerine, İlçe Sağlık Müdürlerine ve Toplum Sağlığı Başkanlarına sorumluluk alanlarında varsa karşılaştıkları sorunlar ve taleplerini aktarmaları için tek tek söz verdi. 
Vatandaş odaklı çalışmanın önemine değinen Şıldak, varsa eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi noktasında fikir alışverişi yapılmasının önemine vurgu yaptı. 
Toplantıda uyuşturucuyla mücadelede konuyu sosyal bir pencereden ele alan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Projesine de değinen Vali Şıldak, “Tespit ettiğiniz, bilgi sahibi olduğunuz bağımlı insanların projeye başvurmalarını sağlamak suretiyle kurtuluşlarına vesile olun.” şeklinde çağrıda bulundu. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı